WatchGuard introduceert nieuwe Firebox-appliances M4800 en M5800

Superieure beveiliging en prestaties

| WatchGuard | 4 min | 16 december 2020 9:26
Copyright: WatchGuard
WatchGuard Technologies brengt twee nieuwe appliances op de markt: de Firebox M4800 en M5800. Deze nieuwe firewalls combineren krachtige prestaties met hoogwaardige securitydiensten en gebruiksgemak. Ze zijn zeer geschikt voor organisaties met veel werknemers die thuis of ergens anders werken, buiten de veilige grenzen van het bedrijfsnetwerk.

Recent onderzoek van WatchGuard onderstreept het belang van https-inspectie in het huidige dreigingslandschap. Organisaties die versleuteld verkeer niet goed kunnen analyseren, merken ruim de helft van de aanvallen niet op. Na gestandaardiseerde testen ontwikkeld door NetSecOPEN is de M5800 gecertificeerd voor doorvoersnelheden tot 4,9 Gbps met alle securityscans en https-inspectie ingeschakeld. Deze testmethode wordt ook gehanteerd door de Internet Engineering Task Force (IETF).

De nieuwe Firebox M4800 en M5800 behalen doorvoersnelheden van respectievelijk 5,2 Gbps en 11,30 Gbps met Unified Threat Management (UTM)-diensten ingeschakeld. Qua prestaties zijn het WatchGuard’s beste Firebox-appliances tot nu toe. Deze modellen zorgen ervoor dat gebruikers niet hoeven te kiezen tussen snelheid en security. Het volledige rapport van NetSecOPEN kunt u hier downloaden.

Flexibel securityplatform

Door COVID-19 zijn bedrijfsprocessen continu aan verandering onderhevig. Organisaties en hun IT-leveranciers hebben daarom behoefte aan een securityplatform dat meeverandert met de netwerken. De M4800 en M5800 bieden deze flexibiliteit via twee netwerkingangen met optionele glasvezel- en koperpoorten (twee 40Gb glasvezel, vier 10Gb glasvezel, acht 1Gb glasvezel of acht 1Gb koper). De uitbreidingsmodules voor de M4800 en M5800 zijn hetzelfde als bij de Firebox-appliances uit de middenklasse. Dit geeft gebruikers nog meer mogelijkheden om hun netwerkbeveiliging na verloop van tijd snel en eenvoudig te wijzigen.

Dit zijn de belangrijkste features en voordelen van de Firebox M4800 en M5800:
  • Veilig en gemakkelijk toegang op afstand – Het gebruik van Access Portal, WatchGuard’s clientless VPN-dienst voor veilige toegang op afstand, is in het afgelopen jaar met 85 procent toegenomen. Met de M4800 of M5800 kunnen gebruikers overal eenvoudig via webbrowsers verbinding maken met webapplicaties van derden, interne applicaties en Microsoft Exchange-diensten, en RDP- en SSH-sessies naar lokale resources opzetten.
  • Vereenvoudigd cloud-based inzicht en beheer – Met het WatchGuard Cloud-platform kunnen gebruikers de genoemde applicaties snel en eenvoudig beheren. Ook biedt het platform een diepgaand inzicht in het netwerk. Hierdoor is het mogelijk om tijdig en op basis van de juiste informatie effectieve securitymaatregelen te treffen. Overal en altijd. Meer dan 100 dashboards en rapporten zorgen voor overzicht én bieden op detailniveau inzicht in trends en onregelmatigheden. M4800- en M5800-appliances met de Total Security-optie worden geleverd met een maand gratis retentie van logbestanden en rapportages.
  • Automatisering tot in de kern – De nieuwe appliances in de M Series zijn ontwikkeld met automatisering als uitgangspunt. Ze stellen zowel middelgrote organisaties als IT-leveranciers in staat om meer te doen met minder. Met de automatiseringsmogelijkheden van WatchGuard kunnen zij nieuwe appliances implementeren via de cloud, bedreigingen blokkeren, handtekeningen updaten, malware detecteren en onschadelijk maken en beheerprocessen stroomlijnen.

Security van bedrijfsnetwerk tot endpoint

“Veel organisaties zijn in het afgelopen jaar een ingrijpende transformatie ondergaan”, zegt Brendan Patterson, vice president of product management bij WatchGuard. “Daarbij is het vaak een uitdaging om zowel het bedrijfsnetwerk als thuiswerkers en hun endpoints optimaal te beveiligen. De superieure snelheid en prestaties van onze nieuwe M Series-appliances – in combinatie met het gebruiksgemak, de modulariteit en de betaalbaarheid – bieden onze partners en klanten een Unified Security Platform dat zich kan aanpassen aan IT-omgevingen met veel thuiswerkers en veranderingen in de bedrijfsvoering.”

“Als leverancier van managed services is het onze topprioriteit om onze klanten te voorzien van snelle en veilige netwerken”, zegt Carsten Alnoe, CEO bij aimIT Denemarken. “We profiteren nu van een significant lagere latency en betere prestaties, terwijl we ook onze thuiswerkers beschermen. De nieuwe firewalls in de M Series stellen ons in staat essentiële netwerk- en securityfunctionaliteiten te verenigen in één platform. Op deze manier kunnen we versleuteld verkeer beter inspecteren, de juiste afwegingen maken over security voor thuiswerkers en het beheer en de beveiliging van IT-omgevingen van onze klanten vereenvoudigen.”

Meer informatie?

Op deze pagina vindt u alles over het volledige productaanbod van WatchGuard. Meer informatie over beschikbaarheid van WatchGuard-producten, ondersteuning en migratietrajecten vindt u hier.

Aanvullende materialen:
· Het NetSecOPEN-rapport
· De Firebox M Series-productpagina
· Keuzetool voor WatchGuard-appliances

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over WatchGuard

WatchGuard Technologies is wereldwijd leider in netwerkbeveiliging, veilige wifinetwerken, multifactorauthenticatie en network intelligence-dienstverlening. De bedrijfsmissie is security van enterpriseniveau mogelijk maken voor alle soorten organisaties, ongeacht hun grootte. Dit doet WatchGuard met eenvoud als uitgangspunt, waardoor het diensten- en productenportfolio uitermate geschikt is voor zowel grote ondernemingen als het mkb.
Meer over WatchGuard

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.