Dassault Systèmes ondersteunt Science Based Targets initiative om uitstoot broeikasgassen terug te dringen

| Dassault Systèmes | 3 min | 16 december 2020 10:06
Copyright: Science Based Targets
Dassault Systèmes ondersteunt het Science Based Targets initiative-project (SBTi). Dit is een wereldwijd initiatief dat bedrijven helpt wetenschappelijk onderbouwde doelen te definiëren om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook helpt SBTi ondernemingen om hun bedrijfsactiviteiten zodanig te transformeren dat zij goed aansluiten op een koolstofarme economie. Ondersteuning van het SBTi-initiatief betekent dat Dassault Systèmes zich ertoe verplicht een stappenplan op te stellen om zijn emissies te verminderen in overeenstemming met de best beschikbare klimaatwetenschap.

Behalen doelstellingen Overeenkomst van Parijs

Doelstellingen van bedrijven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen worden als ‘wetenschappelijk onderbouwd' beschouwd als zij volgens de nieuwste klimaatwetenschap een bijdrage leveren aan het behalen van de doelen van de Overeenkomst van Parijs. Dit internationale akkoord heeft tot doel de wereldwijde reactie op de dreiging van klimaatverandering te versterken en de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2 graden Celsius boven het pre-industriële niveau. Tevens verplichten de landen die dit akkoord hebben ondertekend zich blijvend te zullen inspannen om de opwarming te beperken tot 1,5 graden Celsius.

Cruciale rol voor bedrijfsleven

Dassault Systèmes erkent dat het bedrijfsleven een cruciale rol kan spelen bij het minimaliseren van de risico's van klimaatverandering voor de toekomst van de planeet. Door zich te committeren aan een wetenschappelijk onderbouwde emissiedoelstelling, past Dassault Systèmes dezelfde wetenschappelijke principes toe als haar klanten.

Gebaseerd op wetenschap

"Als bedrijf dat zich inzet voor en dat gebaseerd is op wetenschappelijke kennis, is het niet meer dan normaal dat wij nu streven naar de hoogste norm in emissiedoelstellingen: het Science Based Targets-initiatief", aldus Florence Verzelen, Executive Vice President, Industry, Marketing and Sustainability bij Dassault Systèmes. "We zijn er trots op bij dit initiatief nauw te kunnen samenwerken met 's werelds toonaangevende bedrijven. Wij zijn er bovendien van overtuigd dat klimaatverandering niet alleen een van de grootste risico's ter wereld is, maar ook een van de grootste kansen in de geschiedenis voor duurzame innovatie."?

"De Verenigde Naties hebben de periode tot en met 2030 het ‘Decennium to Deliver’ genoemd als het gaat om het klimaat. Er is nu ambitieuze actie nodig, niet pas over een paar jaar”, zei Alice Steenland, CSO van Dassault Systèmes. "Het Science Based Targets-initiatief is voor ons een manier om ervoor te zorgen dat we bij Dassault Systèmes volledig onze bijdrage leveren. Zowel binnen de eigen activiteiten als bij het helpen van onze 270.000 klanten bij de overgang naar duurzamere businessmodellen."

Bijdragen aan een duurzame toekomst

Als onderdeel van zijn missie om het product, de natuur en het leven te harmoniseren, biedt Dassault Systèmes technologie die bedrijven helpt bij het creëren van mensgerichte innovaties. Deze innovaties helpen de huidige grote sociale en ecologische uitdagingen aan te pakken. Ook dragen ze bij aan een verdere efficiëntieverbetering als het gaat om het gebruik van hulpbronnen.

Dit heeft de industrie in staat gesteld nieuwe medische behandelingen te ontwikkelen, te pionieren met vluchten op zonne-energie en een sculptuur te ontwerpen die vervuiling absorbeert. In 2018 werd Dassault Systèmes door Corporate Knights uitgeroepen tot ‘meest duurzame bedrijf ter wereld’. Dit was een erkenning voor de holistische strategie op het gebied van duurzaamheid die Dassault Systèmes in staat stelt op proactieve wijze betrokken te zijn bij wereldwijde initiatieven voor een ??duurzamere toekomst.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.