VMware erkend in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World en North America 2020

| VMware | 3 min | 16 december 2020 10:10
Copyright: VMware
De Dow Jones Sustainability Index erkent VMware in de categorie ‘software’ vanwege zijn leiderschap op het gebied van duurzaam ondernemen. Het bedrijf reageert hierop door zichzelf 30 uitdagende doelen te stellen voor 2030.

“Wij zijn vastbesloten om een veerkrachtige en duurzame toekomst te bouwen. Dit zit verweven in alles wat we doen”, aldus Leon de Werker, Senior Regional Director VMware Benelux. “Wij zijn vereerd om te worden opgenomen in deze prestigieuze index en we blijven onze grenzen verleggen de komende jaren.”

De DJSI meet de prestaties van bedrijven die geselecteerd zijn. Dit op basis van ESG-criteria (Environmental, Social and Corporate governance) door transparante, op regels gebaseerde indexmethodologie te combineren met gegevens van SAM’s Corporate Sustainability Assessment (CSA), een jaarlijkse evaluatie van de duurzaamheidspraktijken van bedrijven. De index scherpte zijn regels voor inclusie dit jaar verder aan.

VMware behaalde hoge scores op het gebied van zakelijk gedrag, waaronder informatiebeveiliging, klimaatstrategie, milieurapportage en maatschappelijk verantwoord ondernemen en filantropie.

Nog uitdagendere doelen voor 2030: 30x30

Op 10 december maakte VMware zijn Agenda 2030 bekend om kritieke uitdagingen waarmee we wereldwijd geconfronteerd worden te kunnen aanpakken. Het bedrijf heeft zichzelf dertig meetbare doelen gesteld en wil deze tegen 2030 bereiken (30x30). De doelen richten zich op die componenten die relevant zijn voor VMware’s technologie en activiteiten: vertrouwen, rechtvaardigheid en duurzaamheid. De Agenda 2030 bouwt voort op de jarenlange inzet van VMware om te innoveren voor een betere toekomst.

“Dit jaar heeft een nog groter gevoel van urgentie gecreëerd om actie te ondernemen bij wereldwijde en maatschappelijke uitdagingen, dus hebben we onszelf gedurfde doelen gesteld die verweven zijn in de core business strategie van de hele organisatie en een aanzienlijke impact zullen hebben”, legt Leon de Werker uit. “Digitale transformatie is in veel opzichten de ruggengraat om een betere wereld te bouwen. Het zorgt niet alleen voor een veerkrachtig wereldwijd systeem van gezondheidszorg, maar het helpt ons ook om de digitale kloof te overbruggen en onze planeet koolstofarm te maken. Bij VMware zetten we ons in om technologie te bouwen op basis van digitale ethiek die alle belanghebbenden dient. Wij werken samen met ons ecosysteem om te herdefiniëren wat het betekent om een ‘force for good’ te zijn. Onze Agenda 2030 is gebaseerd op de SDG’s, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.”

Vertrouwen, rechtvaardigheid, duurzaamheid

Via zijn technologisch leiderschap en uitgebreide wereldwijde bereik wil VMware een tastbare, meetbare impact stimuleren, gericht op drie resultaten: vertrouwen, rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Om te laten zien dat VMware zich hier echt voor gaat, richt het een ESG-departement op dat samen zal werken met de leiders en managers binnen VMware en hen zal helpen om de voortgang te managen. De Agenda 2030 van het bedrijf is geïntegreerd met de technologievisie en bouwt voort op het vijfjarige Global Impact Vision van 2015.

Enkele punten uit de 2030 agenda van VMware
  • De wereld beschermen tegen cyberaanvallen door beveiliging intrinsiek te maken in de digitale infrastructuur.
  • Samenwerken met onze public cloud-partners om tegen 2030 koolstofvrij te zijn.
  • De koolstofefficiëntie in de digitale activiteiten van klanten aanzienlijk verhogen.
  • Investeren in transformatief onderzoek dat de volgende generatie van duurzame digitale infrastructuur inspireert.
  • Digitale vaardigheden aanbieden aan meer dan 15 miljoen mensen via VMware IT Academy en andere initiatieven.
  • Voor elke man die aangenomen wordt een vrouw aannemen en ervoor zorgen dat 50% van de managers een vrouw is of afkomstig is uit een ondervertegenwoordigde gemeenschap.
  • Het bereiken van een netto-nuluitstoot van CO2 voor onze exploitaties en de toeleveringsketen en onze uitstoot met 50% verminderen tegen 2030 ten opzichte van het basisscenario van 2018.
  • 75% van de leveranciers stimuleren om hun uitstoot te verminderen door tegen 2024 wetenschappelijk onderbouwde doelen te stellen.
  • 100% van onze energie uit hernieuwbare energiebronnen halen.
Ontdek meer over de 2030 Agenda van VMware.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over VMware
VMware software drijft ’s werelds meest complexe digitale infrastructuur. Het compute-, cloud-, mobility-, networking- en security-aanbod van het bedrijf biedt een dynamisch en efficiënt digitaal fundament.
Meer over VMware
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.