E-stepbedrijf Voi houdt webinar met beleidsmakers en toont mobiliteitsoplossingen

| Voi | 3 min | 16 december 2020 11:41
Copyright: Voi
In de maand waarin verwacht wordt dat het wettelijke raamwerk voor het Light Electric Vehicle (LEV) wordt onthuld, heeft e-stepbedrijf Voi een webinar georganiseerd voor beleidsmakers en Europese experts in mobiliteit. Voi wilde tonen hoe nauwe samenwerking tussen nationale- en lokale autoriteiten en andere e-step providers in andere landen, heeft geleid tot progressieve en duurzame mobiliteitsoplossingen.

De webinar werd bijgewoond door Nederlandse en internationale beleidsmakers en academici, waaronder Lucy Yu (Director of Public Policy voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Benelux bij Voi) Sandra Talebian, Anja Leopold (projectleider en partnermanager Jelbi/BVG -Berliner Verkiersbetrieben) en Richard Dilks (directeur bij CoMoUK).

Het Zweedse e-stepbedrijf heeft recent 160 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde ter ondersteuning van Voi’s groei op de Europese markten. Daarnaast heeft Voi aangekondigd City Innovation Fund te lanceren – een toezegging van 3 miljoen dollar om steden te ondersteunen bij het invoeren van veilige en inclusieve micro-mobiliteit.

In Nederland heeft Voi een bijzondere bromfiets-vergunning aangevraagd en is het van plan om de Nederlandse markt te betreden wanneer de regelgeving dat toelaat. Ook voert Voi gesprekken met verschillende gemeenten over het starten van pilots. Verschillende gemeenten hebben aangegeven dat ze willen starten met e-steps, maar wachten gespannen de regelgeving af die de aftrap van de pilots mogelijk moeten maken.

De webinar laat zien dat Voi zich blijft inzetten voor het zo snel mogelijk opzetten van activiteiten op Nederlandse bodem. Zodra het Nederlandse parlement een motie heeft aangenomen van het Tweede Kamerlid de heer Laçin (SP), om LEV’S op de openbare weg toe te laten en op te nemen in de mobiliteitsmix, hoopt Voi dat burgers minder afhankelijk worden van eigen auto’s, die naar schatting 95% van de tijd ongebruikt blijven. Daarnaast wordt met de invoering van de e-step de overvloed van ongebruikte of onnodige fietsen in de straten verminderd.

Tijdens de online sessie werden de praktijklessen van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland gedeeld en was een van de conclusies dat er duidelijke nationale regelgeving moet komen. Volgens Voi, passen de e-steps op een veilige en slimme manier binnen de uitstekende fietsinfrastructuur in Nederland: “Nederlanders staan al tientallen jaren aan het roer van mobiliteit, maar lopen – vergeleken met andere Europese landen – achter met het invoeren van e-steps als onderdeel van de bredere mobiliteitsmix. Nederland wordt niet alleen beschouwd als ‘s werelds grootste fietsland, maar staat ook bekend om het creëren van innovatieve oplossingen voor de grotere milieuproblemen waar landen vandaag de dag mee te maken hebben. COVID-19 maakt het complexe mobiliteitsdebat nog lastiger, onder andere op het gebied van hygiëne. Mensen zijn niet alleen op zoek naar duurzame vervoersmiddelen, maar ook naar veilige alternatieven. Zoals we ook in andere landen ervaren, zien we een groeiende behoeften aan veilige en duurzame vervoersopties. Dit en meer is er tijdens de webinar met elkaar gedeeld”, aldus Lucy Yu.

In februari dit jaar, bezocht Minister van Infrastructuur en Waterstaat, mevrouw van Nieuwenhuizen, nog het hoofdkantoor van Voi in Zweden om meer te horen over de technologie van de e-steps van Voi als veilige, duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossing.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Voi
Voi, opgericht in augustus 2018, is een Zweeds multimodaal micro-mobiliteitsbedrijf dat elektrische stepsharing en elektrische fietsen aanbiedt in samenwerking met steden en plaatselijke gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat e-steps een sleutelrol spelen in de transformatie naar duurzamere mobiliteitsvormen. Door onze innovatieve technologie, dooropen en transparant het dialoog aan te gaan met steden en overheden en door onze producten aan te passen aan lokale behoeften zorgen we ervoor dat deze transformatie op de juiste manier plaatsvindt. Stap op een e-step wanneer je wil en rijd overal binnen de stad naartoe in slechts een paar minuten - volledig CO2-neutraal. Voi is sinds januari 2020 een CO2-neutraal multimodaal bedrijf en gebruikt de SDG's (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties als leidend kader. Daarnaast heeft Voi een heldere strategie opgesteld voor het verminderen en compenseren van C02-uitstoot.
Meer over Voi
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.