Trend Micro kondigt de eerste Cloud-Native File Storage Security ter wereld aan

De serverless tool biedt malware scans aan voor de controle en beveiliging van bestanden in cloud-gebaseerde applicaties

| Trend Micro | 2 min | 21 december 2020 12:29
Copyright: Trend Micro
Trend Micro, leider op het gebied van cloud security, kondigt vandaag 's werelds eerste cloud-native en volledig serverless tool aan voor de beveiliging van file storage aan voor organisaties die applicaties in de cloud bouwen. Trend Micro Cloud One - File Storage Security is ontworpen om (de impact van) bedreigingen in de gehele cloudomgeving te verminderen en strikte compliance-eisen te ondersteunen.

De explosie van cloud-gebaseerde file- en object storage creëert voor cybercriminelen een nieuwe aanvalsvector waarop ze hun schadelijke bestanden kunnen richten. Cloud One - File Storage Security biedt geautomatiseerde anti-malware scans om de bestanden veilig te houden en compliancebehoeften te vereenvoudigen.

"Wereldwijd zoeken organisaties steeds vaker naar public cloud-providers om de flexibiliteit van hun IT-infrastructuur, kostenbesparingen en bedrijfsgroei te stimuleren. Maar terwijl de provider zich enkel bezighoudt met de beveiliging van de cloud, is de klant verantwoordelijk voor alles wat zich in zijn eigen cloudomgeving bevindt", zegt Mark Nunnikhoven, Vice President Cloud Research bij Trend Micro. "Cloud One File Storage Security is een zeer schaalbare, geautomatiseerde scantool die snel kan worden ingezet zonder extra infrastructuur. Hierdoor kunnen organisaties in alle vertrouwen hun cloudbestanden en -data opslaan die aan hun cloudapplicaties gekoppeld zijn."

De tool blokkeert bekende slechte bestanden en zoekt naar verborgen of veranderende malwarevarianten. De tool kan hiervoor terugvallen op meer dan 30 jaar ervaring die Trend Micro heeft op het gebied van cyberbeveiliging en toonaangevende Threat Intelligence.

De scanner zelf is een cloud-native serverless functie met een minimale operationele overhead. Deze architectuur maakt een snelle, feilloze implementatie en flexibele integratie mogelijk met de bestaande aangepaste workflows van organisaties.

De tool voldoet ook aan diverse compliance-eisen die anti-malware scanning van cloudbestanden vereisen - met behoud van data-soevereiniteit.

Met behulp van het Cloud One-platform van Trend Micro kunnen teams een reeks beveiligingsservices en compliancecontroles implementeren zonder dat dit de ontwikkeling en implementatie van flexibele clouddiensten belemmert. Deze single cloud-native beveiliging sluit naadloos aan op en integreert met bestaande AWS, Microsoft® Azure™, VMware® en Google Cloud™-toolsets.

Beschikbaarheid

Trend Micro Cloud One - File Storage Security is nu beschikbaar voor AWS S3. Binnenkort volgt de ondersteuning voor Microsoft Azure Blob-opslag en Google Cloud Storage.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Trend Micro
Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, zet zich in voor een wereld waarin we digitale informatie veilig kunnen uitwisselen – zowel vandaag als in de toekomst. Door slimme toepassing van onze XGen security-strategie, leveren wij onze innovatieve oplossingen aan consumenten, bedrijven en overheden: connected security voor hun datacenters, cloud-omgevingen, netwerken en endpoints. Onze connected threat defense maakt het eenvoudig om threat intelligence te delen. Ook biedt het centraal inzicht en onderzoek om organisaties zo veerkrachtig mogelijk te maken.
Meer over Trend Micro
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.