Tanium-experts voorspellen trends van 2021

| Tanium | 4 min | 17 december 2020 10:04
Copyright: Tanium
Tanium, leverancier van unified endpoint management en beveiliging ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, deelt zeven voorspellingen voor 2021. Ondanks een bewogen jaar, waarin veel organisaties hun werkmodellen compleet hebben moeten omgooien, kijken we vol frisse moed vooruit naar 2021. Verschillende Tanium-experts spreken hun verwachtingen uit over wat ons komend jaar te wachten staat.

VPN-oplossingen worden verleden tijd

De uitdagingen van 2020 hebben ons laten zien dat VPN’s en on-premises-gebaseerde oplossingen zich inmiddels ver buiten hun uiterste houdbaarheidsdatum bevinden. Het is een bottleneck die flexibiliteit en mobiliteit in de weg staat. Daarnaast was VPN-infrastructuur een enorm doelwit voor hackers in 2020. Organisaties zouden niet moeten kiezen tussen het beveiligen van hun systemen en productiviteit - zoals veel organisaties gedwongen waren te doen dit jaar. VPN’s zullen gedegradeerd worden tot niche-vereisten door de adoptie van Zero Trust-platformen en cloudgebaseerde management-oplossingen die organisaties ondersteunen in hun migratie naar hybride en multi-cloud-omgevingen - Oliver Cronk, Chief IT Architect, EMEA.

Minder nadruk op hoeveelheid data, meer op kwaliteit van data

Datamoeheid is een groeiende zorg. Data beheren, consolideren en analyseren is nu belangrijker dan ooit. Organisaties zullen daarom beginnen met het versimpelen van hun datasets om hier gebruik van te kunnen blijven maken bij besluitvorming. De rest kan worden gezien als overtollige data en een kostenpost voor de organisatie. De kwaliteit van de data - te allen tijde weten wat je hebt en waar je dat hebt - is belangrijker dan de hoeveelheid data - Adrian Beck, AVP of Customer Success.

Realtime inzicht in data voor iedereen in de organisatie

Sales- en marketing-teams zijn gewend aan realtime data en inzicht, zoals dagelijkse updates van prospects en omzet. Daarentegen blijven IT- en Ops-teams vaak werken met verouderde data. Zij wachten weken, of zelfs maanden, op informatie en worden vaak gedwongen data van uiteenlopende tools en systemen te gebruiken. In 2021 zullen we een informatierevolutie zien doordat IT- en Ops-teams toegang eisen tot realtime inzicht en controle van hun netwerk en endpoints om zo hun vermogen om op de organisatie te reageren te versnellen - Thomas Stanley, Chief Revenue Officer.

Nieuwe aanvalsmethoden door implementatie 5G en IPv6

In 2021 zullen we meer en meer doelgerichte aanvallen ervaren. Er zal bij veel van deze aanvallen gebruik gemaakt worden van ransomware, maar ook andere vormen van chantage. Daarnaast zal 2021 ook het jaar zijn waarin het gebruik van 5G en IPv6 zal exploderen. Dit leidt tot een enorme toename in het aantal verbonden apparaten, maar ook tot een groter risico van exploitatie van RCE-kwetsbaarheden. Ook zullen botnets en, op termijn, IoT, ICS en mobile gebruikt worden in nieuwe cybercriminele campagnes - Dagobert Levy, VP South EMEA.

Groei van de SaaS-markt

Zelfs voordat Covid-19 bestond waren organisaties minder geïnteresseerd in het hebben van fysieke servers, het beheren van datacenters en de verantwoordelijkheid voor bedrijfskritische infrastructuur. Als we vooruit kijken zal de SaaS-markt, die zich historisch gezien richt op het klein- en middensegment, een go-to-keuze worden voor organisaties van alle formaten. Zelfs organisaties met honderdduizenden endpoints zullen de flexibiliteit en schaalbaarheid van cloudgebaseerde technologie omarmen - Pete Constantine, Chief Product Officer.

Grotere rol voor channel-partners

Channel-partners (SI, MSP’s, GSI’s) spelen een centrale rol in de wereld van vandaag en deze zal alleen maar groter worden in 2021. Door de onvoorspelbaarheid van de toekomst zullen zij aarzelen om meer mensen aan te nemen. Organisaties hebben echter hulp nodig bij de nieuwe uitdagingen die 2021 voor IT-security en operations zal brengen. Dit is waar channel-partners zullen schitteren. Eindgebruikers richten zich tot hun bestaande relaties voor hulp, aanbevelingen en middelen om hun werk aan te vullen of volledig uit te besteden - Todd Palmer, Global Head of Partner Sales.

Meer inzicht in endpoints en de digitale risicopositie

2021 zal onze technologie en digitaal risicomanagement blijven uitdagen. Zo zal manueel IT-risicomanagement niet werken als endpoints niet fysiek geaudit kunnen worden of als operationele werknemers niet snel en makkelijk geïnterviewd kunnen worden. IT-teams hebben up-to-date, near realtime data van endpoints en uitgebreidere informatie over hun digitale risicopositie nodig zodat zij onder meer tijdig kunnen reageren op de nieuwe en evoluerende werkmethoden die 2021 zal brengen - Oliver Cronk, Chief IT Architect, EMEA.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tanium
Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.