Kwart werkenden wordt belemmerd door IT securitymaatregelen

4 op de 10 vindt IT-omgeving een ‘one-size-fits-all’ oplossing

| Ictivity | 2 min | 17 december 2020 10:12
Copyright: Ictivity
Eén op de vier (25%) Nederlandse werkenden wordt in de uitvoering van zijn werk beperkt door securitymaatregelen. Dit blijkt uit onderzoek van IT-dienstverlener Ictivity, uitgevoerd onder 1.730 werkende Nederlanders. Het zijn niet alleen de securitymaatregelen waarover men minder tevreden is. Maar liefst 43 procent geeft aan de IT binnen hun organisatie een ‘one-size-fits-all’ oplossing te vinden. De IT wordt niet gepersonaliseerd op basis van de behoeften van unieke eindgebruikers.

Digitale werkplek geen onderdeel van MTO

De digitale werkplek is onderdeel van de IT-omgeving; dit is de plek waar alle gegevens centraal te vinden zijn. 71 procent van de organisaties heeft een digitale werkplek. De grootste voordelen hiervan vindt men dat de werkplek altijd en overal beschikbaar is (38%), men snelle toegang heeft tot informatie (23%) en het gemakkelijk is om te rapporteren en communiceren met klanten en collega’s (12%). Hoe de medewerkers de digitale werkplek ervaren, krijgt in weinig organisaties de aandacht. Er wordt bij slechts 42 procent van de organisaties een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) gehouden waar ook de digitale werkplek onderdeel van uitmaakt.

Weinig investering in digitale werknemerservaring

Het aantal bedrijven dat investeert in het verbeteren van de digitale werknemerservaring is eveneens minder dan de helft. Slechts 49 procent van werkend Nederland geeft aan dat hun organisatie dit doet. Een nog kleinere groep, slechts 36 procent, geeft aan dat er iets gedaan wordt met hun feedback over de digitale werknemerservaring. Lang niet iedereen weet wie er verantwoordelijk is voor de digitale werknemerservaring. Maar liefst 36 procent weet dit niet te benoemen, 27 procent noemt de CIO/IT-manager en 10 procent van de werknemers geeft aan dat digitale werknemerservaring niet centraal bij iemand is belegd.

Wilbert van Beek, algemeen directeur bij Ictivity: “Bedrijven laten kansen liggen, wanneer zij medewerkers niet voldoende vragen naar de digitale werknemerservaring. Veel werkenden brengen het grootste gedeelte van hun werkdag door achter hun computer, zowel met als zonder digitale werkplek. Zoals er in MTO’s gevraagd wordt naar of men tevreden is met de inrichting van het bedrijfspand, moet er ook gevraagd worden naar de tevredenheid over de digitale werkplek. Op basis van deze informatie is het vervolgens waardevol om te kijken hoe de nu als ‘one-size-fits-all’-ervaren IT-omgeving meer afgestemd kan worden op het type functie. Dit zal niet alleen medewerkerstevredenheid maar zeker ook de productiviteit van medewerkers positief beïnvloeden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ictivity
Ictivity heeft al 21 jaar ervaring met het automatiseren van werkplekken en het in beheer nemen van IT omgevingen. Ictivity begrijpt de onderliggende technologie als geen ander. Maar het grootste onderscheid ten opzichte van andere ICT-dienstverleners is dat Ictivity tevens oog heeft voor de medewerker: hoe kunnen we hem of haar optimaal faciliteren? Hoe kunnen we de rompslomp wegnemen en werk efficiënt maken? Dit vraagt om diepgaande kennis van de verticale markten. Immers, een gemeente kent heel andere persona’s dan een zakelijke dienstverlener of een logistiek bedrijf, maar ook heel andere werkprocessen. Doordat Ictivity zich verdiept in de werkprocessen zien zij ook waar het efficiënter kan. Ictivity hanteert altijd User Based Computing als uitgangspunt. Daaronder verstaan zij een IT-omgeving die zich plooit naar de behoeften van gebruikers. Het bedrijf ontwerpt IT-omgevingen niet vanuit een puur technische visie, maar zet de processen van een organisatie en taken van een medewerker centraal.
Meer over Ictivity
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.