Merendeel HR-professionals vindt automatiseren HR slecht idee

HR-professionals vinden dat hun organisatie voldoende automatiseert

| Nextmoves  | 2 min | 17 december 2020 10:18
Afbeelding: Nextmoves 'clubhuis' in Geertruidenberg | Copyright: Nextmoves
Drie op de vijf (61%) HR-professionals vindt dat HR gaat om menselijk contact en daarom niet geautomatiseerd moet worden. Dit blijkt uit onderzoek van Nextmoves, implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM, uitgevoerd onder ruim 300 HR-professionals. Opvallend is dat Nederlandse organisaties tegelijkertijd een hoge beoordeling ontvangen als het gaat om het nemen van voldoende stappen op het gebied van automatisering. Op dit gebied geven HR-professionals hun organisatie gemiddeld een 7,5 als cijfer.

Gebruik mobiele applicatie voornamelijk voor inzicht salaris

Ondanks dat HR-professionals vinden dat het automatiseren van HR geen goed idee is, wordt er wel veelvuldig gebruik gemaakt van mobiele applicaties. De volgende aspecten worden het vaakst via een mobiele applicatie gedaan:
  1. Inzicht salarisstrook (43%)
  2. Verlof/verzuim (40%)
  3. Declaraties (37%)
  4. Vacatures (33%)
  5. Tijdsregistraties (29%)

Jeroen de Bruijn, Manager Sales bij Nextmoves: “Ik ben het eens met de HR-professionals dat HR draait om menselijk contact. Maar juist met het oog op menselijk contact is het automatiseren van HR-processen zo belangrijk. Door herhalende, administratieve processen te automatiseren, blijft er voor de HR-professional meer tijd over om te investeren in de persoonlijke relatie met medewerkers. Ik ben daarom ook verheugd dat professionals positief zijn over de huidige stand van het automatiseren van hun organisatie en ik verwacht dat door nieuwe ontwikkelingen in bijvoorbeeld SAP SuccessFactors een nog hoger niveau bereikt kan worden.”

Beoordelingsgesprekken in 2030 volledig geautomatiseerd

Voor 2030 verwacht 39 procent van de HR-professionals dat de feedback-, beoordelings-, en functioneringsgesprekken volledig geautomatiseerd zijn. Ook verwacht 36 procent in 2030 meer te praten met systemen dan met collega’s. Een ongeveer gelijk percentage (34%) denkt zelfs dat er in 2030 geen vergaderruimtes meer zijn, omdat vergaderingen allemaal virtueel plaatsvindt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nextmoves
Nextmoves is implementatiepartner van SAP SuccessFactors en SAP HCM. Het bedrijf heeft als missie om de best gewaardeerde SAP HCM dienstverlener van Nederland te zijn. De experts van Nextmoves zijn al jaren thuis in het SAP HR domein en voltooiden al veel SuccessFactors module implementaties bij vele klanten. Bovendien hebben de experts van Nextmoves ruime ervaring in human resources, sommigen wel twee decennia, waardoor ze de belangen en gevoeligheden van het vak goed begrijpen. Door de vakkennis en technische kennis samen te brengen, realiseert Nextmoves die ‘next move’ die jouw bedrijf nodig heeft. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en is onderdeel van myBrand.
Meer over Nextmoves
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.