IBM bereidt klanten voor op next generation encryptie technologie

| IBM | 2 min | 17 december 2020 14:43
Copyright: IBM
IBM Security kondigt vandaag een nieuwe service aan waarmee bedrijven kunnen experimenteren met fully homomorphic encryption (FHE). FHE is een opkomende technologie die is ontworpen om data versleuteld te laten blijven, zelfs wanneer ze worden verwerkt of geanalyseerd in Cloud omgevingen of omgevingen van derden. De nieuwe IBM Security Homomorphic Encryption Services bieden bedrijven voorlichting, deskundige ondersteuning en een testomgeving voor klanten om prototypetoepassingen voor FHE te ontwikkelen.

Met de groei van de hybride Cloud zullen gevoelige gegevens nog breder worden geanalyseerd, opgeslagen en gedeeld tussen platforms en partijen. Hierdoor zal data nog meer worden blootgesteld aan verschillende beveiligingscontroles en risico's. Hoewel de huidige versleutelingstechnieken het mogelijk maken om data te beschermen tijdens opslag en transport, moet data worden ontsleuteld terwijl ze worden verwerkt of geanalyseerd. Op deze manier zijn gegevens kwetsbaarder voor diefstal of blootstelling. FHE is een opkomende en geavanceerde coderingstechnologie waarmee data gecodeerd blijft, zelfs wanneer gegevens worden verwerkt.

De services die vandaag worden gelanceerd omvatten zowel advies als toegang tot tools, waaronder:
  • FHE-tools ontwikkeld door IBM Research - inclusief sjablonen voor veelvoorkomende FHE-gebruiksscenario's zoals: gecodeerd zoeken, AI en machine learning;
  • Begeleiding, advies en educatieve ondersteuning van IBM-cryptografiedeskundigen - die bedrijven helpen de vaardigheden op te bouwen die nodig zijn om FHE-applicaties te ontwerpen en ermee te werken;
  • Een schaalbare hostingomgeving op IBM Cloud voor ontwikkelaars - om te beginnen met experimenteren en prototypes te bouwen voor eigen FHE-applicaties.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.