Elektrisch vs. waterstof: aan welke kant sta jij?

EVBox gaat in gesprek met 4 EV-experts over de mobiliteit van morgen: is die elektrisch of op waterstof?

| EVBox | 2 min | 17 december 2020 15:36
Copyright: EVBox
Er is geen twijfel over mogelijk dat mobiliteit afscheid neemt van de verbrandingsmotor. Maar wat daar precies voor in de plaats zal komen, is een discussie die nog gaande is.

De richting die de mobiliteit uitgaat, hangt af van onderzoek naar nieuwe technologieën en de snelheid waarmee autofabrikanten de voertuigen, die deze technologieën gebruiken, kunnen commercialiseren. Hoewel elektrische voertuigen op accu’s zeker een voorsprong hebben op de huidige markt, zijn veel experts van mening dat voertuigen op waterstof ook hun plaats hebben in de toekomst van mobiliteit.

Om erachter te komen hoe de mobiliteit van morgen eruit zou kunnen zien, vroeg EVBox verschillende experts hoe zij de toekomst zien en hoe elektrische voertuigen en waterstofvoertuigen erin passen. Dit waren hun vier voorspellingen:

1. De toekomst is elektrisch

Volgens Michael Hajesch, de CEO en Managing Director van Ionity, is de toekomst elektrisch. Waarom? Mensen kunnen in Europa op dit moment kiezen uit meer dan 200 elektrische of plug-in hybride modellen en de investeringen in laadinfrastructuur merken we vanaf in 2025 – 2030. Deze ontwikkelingen van en investeringen in de mobiliteitssector laten zien dat de focus ligt op elektrische voertuigen.

2. De toekomst is een mix

Jorgo Chatzimarkakis, de secretaris-generaal van Hydrogen Europe, vind het verkeerd om elektriciteit tegenover waterstof te zetten. Vergeet niet dat waterstofauto’s ook elektrische auto’s zijn. Elke technologie heeft zijn eigen niche en toepassing. Waar een waterstofauto voordeliger kan zijn op lange afstanden is een elektrische auto dat voor de stedelijke omgeving. De verschillende partijen moeten dus samenwerken om systeemefficiëntie te bereiken die leidt tot klimaatefficiëntie.

3. Elektrische voertuigen blijven hier voorgoed

Mathieu Bonnet, CEO van Allego, gelooft dat schone energie een cruciale rol speelt in de toekomst van mobiliteit. Hij beschouwt de optimalisatie van verschillende soorten vervoer, als een cruciaal onderdeel van deze toekomst. Deze optimalisatie is mogelijk door digitalisering en dat is voor hem gekoppeld aan elektriciteit. Daarom zijn, naar zijn mening, elektrische voertuigen, welke technologie er ook wordt gebruikt, een blijvertje.

4. We moeten elektrisch gaan rijden, daar bestaat geen twijfel over

Michiel Langezaal, CEO en oprichter van Fastned, is ervan overtuigd dat elektrische voertuigen de weg vooruit zijn. Vanuit het perspectief van klimaatverandering moet je volgens hem kijken naar wat het meest efficiënt is. En de waterstoftechnologie is in vergelijking tot elektriciteit minder efficiënt dus daarom is de toekomst elektrisch.

Met drie stemmen voor elektrische voertuigen zullen ze ongetwijfeld een cruciale rol gaan spelen in de toekomst van mobiliteit. Maar om waterstof direct uit te sluiten in een industrie waar iedere dag veranderingen optreden, is te vroeg een conclusie trekken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.