Equinix kent sterk business momentum in 2020 door wereldwijde uitbreidingen

| Equinix | 2 min | 23 december 2020 13:02
Afbeelding: Equinix Canada DC
Equinix heeft 34 nieuwe uitbreidingen aangekondigd in 2020, ter ondersteuning van de digitale transformatie en connectiviteit behoeften van klanten. De wereldwijde footprint van Platform Equinix® beslaat nu meer dan 220 datacenters in 63 markten en 26 landen. Equinix biedt zijn digitale infrastructuur en diensten aan meer dan 10.000 toonaangevende bedrijven wereldwijd.

Grote uitbreiding van Equinix Fabric™

In EMEA kondigde Equinix één van de grootste uitbreidingen van Equinix Fabric aan in zeven nieuwe markten: Barcelona, Brussel, Genève, Hamburg, Istanbul, Lissabon en Sofia. Met deze uitbreiding van Equinix' interconnectiedienst kunnen bedrijven en dienstverleners naadloos aansluiten op een rijk ecosysteem van clouds en netwerken, onder meer van belangrijke strategische partners en klanten. De datacenter footprint van Equinix in EMEA werd ook vergroot door onder andere een nieuwe locatie in Milaan, bekend als ML5, die in het eerste kwartaal van 2021 wordt geopend. Het International Business Exchange™-datacenter (IBX®) biedt straks state-of-the-art colocatie, evenals een groot aantal geavanceerde interconnectiediensten, waaronder Equinix Fabric en Equinix Internet Exchange.

Toetreding tot Indiase markt

Deze maand kondigde Equinix de verdere uitbreiding aan van Platform Equinix in APAC met het vijfde IBX-datacenter in Singapore, die de naam SG5 krijgt. Eind november kondigde Equinix bovendien een eerste investering van 55 miljoen dollar aan voor de bouw van zijn derde IBX in Osaka, Japan. In augustus maakte het bedrijf zijn uitbreiding naar India bekend met de aangekondigde overname van de Indiase activiteiten van GPX Global Systems, Inc. De overname, die in het eerste kwartaal van 2021 wordt gesloten, voegt twee onderling verbonden datacenters van wereldklasse in Mumbai toe. Deze datacenters bieden het fundament voor extra uitbreidingsmogelijkheden in het hele land.

Washington D.C.-regio: aandrijver digitale wereldeconomie

Ook in Amerika werd het datacentergebied van Washington D.C. uitgebreid. Equinix kondigde begin november zijn zestiende IBX-datacenter, DC21, in deze metro aan. Met de toevoeging van DC21 en de opening van het DC15-datacenter eerder dit jaar, komt de investering van Equinix in Washington D.C. in 2020 neer op meer dan 200 miljoen dollar. Dit maakt dat het gebied nog altijd een van de meest connected regio’s is, die daardoor de wereldwijde digitale economie aandrijft. In de VS heeft Equinix meer dan 80 IBX's in belangrijke metro's, waaronder Silicon Valley, Dallas, Chicago, New York, Miami en Washington D.C.

De aanwezigheid in Noord-Amerika werd verder versterkt op 1 oktober, toen Equinix een overname van dertien Canadese Bell-datacenters ter waarde van 780 miljoen dollar voltooide. De all-cash transactie omvatte meer dan 600 klanten - waarvan meer dan 500 nieuw zijn voor Equinix – en die hiermee ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter datacenterruimte in beslag nemen. Dit verstevigt de positie van Equinix als toonaangevende leverancier van digitale infrastructuur in Canada.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Equinix

Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.