Review: Sandisk Dual Drive & Dual Drive Luxe

| TechVisor | 2 min | 29 december 2020 10:52
Exclusief
Gewaardeerd
Afbeelding: De Sandisk Dual sticks onder review | Copyright: TechVisor
De Sandisk Dual Drive en Dual Drive Luxe zijn usb-sticks die een bijzondere feature hebben. Ze hebben namelijk naast een usb-c connector ook nog een usb-a connector. De Dual drive is leverbaar in formaten van 16gb tot 128gb en de Dual Drive Luxe van 32gb tot 1TB.

Het verschil tussen de Dual Drive en de Dual Drive Luxe is dat de Luxe een systeem gebruikt waarbij er altijd 1 aansluiting uitsteekt en 1 naar binnen staat terwijl de Dual Drive ook stand heeft waar geen van beide zichtbaar is. Dit komt omdat er een slider aan de zijkant zit die een van de connectoren tevoorschijn haalt terwijl de Luxe een draaisysteem gebruikt.

Sandisk Dual Drive

De Dual Drive is een snelle usb-stick en wordt niet snel heet. Ook is de usb type a en c feature erg handig als ik wissel tussen mijn laptop en mijn pc of andere apparaten. Wat ik echter minder vind aan met deze stick is dat het schuif-mechanisme soms erg stroef is. Door deze slider kan de stick in het geheel soms ook goedkoop aanvoelen. Ook de overall bouwkwaliteit voelt als niet voldoende door de slider in combinatie met het plastic waarvan de stick gemaakt is.

Sandisk Dual Drive Luxe

Alle voordelen van de Dual Drive gelden voor deze stick ook en toch heeft deze er nog 1 meer: hij is gemaakt van aluminium! Dit zorgt er direct ook voor dat de bouwkwaliteit een stuk steviger voelt. Zelf ben ik een ook een grotere fan van het draai-systeem op de dual Drive Luxe dan van het slider systeem van de Dual Drive. Dit niet alleen omdat je altijd een kant open hebt en dus niet iedere keer het systeem hoeft te gebruiken als je de stick gebruikt, maar ook omdat het een stuk steviger voelt. Ook is het handig dat hij bevestigd kan worden aan een sleutelbos.

Conclusie

Tenzij je echt wilt dat beide poorten niet uitsteken is de Dual Drive Luxe de betere koop in dit geval en is op zichzelf ook een hele handige usb-stick. Ik heb met de Luxe weinig te klagen en kan hem zeker aanraden! Hij geniet daarom wat mij betreft dan ook de voorkeur boven de Dual Drive omdat deze een aantal features mist en niet handig genoeg is.
Auteur: Kai Deumers, Product Reviewer bij TechVisor

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TechVisor
TechVisor is het vizier op de tech industrie. Het is onze missie te voorzien in een platform voor professionals én consumenten in Nederland en België om 24x7 actualiteit en achtergrond informatie te leveren over de ontwikkelingen en stand van zaken in de tech industrie.

De mensen achter TechVisor zijn professionals uit de (inter)nationale ICT markt. Zij weten dus als geen ander welke bedrijven te volgen en wat de trends zijn in deze markt. Voor jou als ICT professional óf als consument betekent dit dus dat je op TechVisor over de meest interessante en relevante zaken op de hoogte wordt gehouden.
Meer over TechVisor
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.