Ctac beëindigt activiteiten in Frankrijk

| Ctac | 2 min | 31 december 2020 14:08
Copyright: Joshua Hoehne op Unsplash
Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) kondigt aan haar activiteiten in Frankrijk te beëindigen.

Ctac heeft, zoals eerder gecommuniceerd, in Q4 2020 een strategische review van haar product-marktcombinaties uitgevoerd. Deze review heeft geleid tot het besluit de activiteiten van Ctac in Frankrijk te beëindigen. Van de betrokken medewerkers zal afscheid genomen worden. Gelijktijdig is Ctac er in geslaagd om het langslepende juridische geschil met een cliënt te beëindigen zonder verdere nadelige gevolgen voor het resultaat. De kosten welke verband houden met de beëindiging van de activiteiten in Frankrijk zullen worden verantwoord in het resultaat over Q4 2020.

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Dit besluit hebben wij genomen na zorgvuldige afweging. De operatie in Frankrijk is – alle inspanningen ten spijt – niet in staat gebleken om op duurzame basis aandeelhouderswaarde te creëren. Gelet op de minimale omvang en de marktomstandigheden in Frankrijk is een verandering van resultaten ook niet voor de hand liggend. De beëindiging leidt tevens tot meer focus voor onze activiteiten Nederland en België.”

“De beëindiging van de activiteiten is recent aangekondigd aan de betreffende medewerkers, waardoor de hiermee samenhangende afvloeiingskosten ten laste van het resultaat over Q4 2020 zullen worden verwerkt. De afwikkeling van het juridisch geschil is eveneens in de laatste weken van december 2020 bereikt. Naar verwachting zal de Franse vennootschap worden geliquideerd in de loop van het voorjaar 2021. Vanaf Q1 2021 wordt een positief effect op de EBIT van Ctac verwacht als gevolg van het wegvallen van het negatieve resultaat”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

Ctac’s strategie is er op gericht om leidende posities in te nemen in de domeinen: IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Ctac
Over Ctac
Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac (AMS:CTAC) haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren, creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. Ctac biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van business consultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten, waaronder Fit4Woco, Fit4RealEstate en de XV Retail Suite, bestaande uit een omnichannel gedreven Point-of-Sale & Loyalty-platform. Ctac bestond in 2020 28 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate.

Ctac heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken staat hoog in het vaandel.
Meer over Ctac
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.