Rotterdamse middelbare scholen hebben primeur met Digitale Scholenmarkt via 3D-platform

10.000 leerlingen in één virtuele ruimte

| GoMeet | 2 min | 05 januari 2021 10:19
Copyright: GoMeet
Na maanden van saaie Zoomsessies is er eindelijk een spannender digitaal concept: GoMeet, een virtueel 3D-platform voor beurzen en congressen. De bezoeker – of liever gezegd zijn/haar avatar – kan nu coronaproof maar toch actief deelnemen aan een evenement. Het Rotterdamse voortgezet onderwijs heeft de primeur met GoMeet op de Digitale Scholenmarkt, het voorlichtingsmoment voor leerlingen van groep 8.

Voor leerlingen van groep 8 breekt een spannende periode aan: de overstap naar het voortgezet onderwijs. In normale tijden bezoeken ze massaal open dagen om zich te oriënteren op de school van hun keuze. Nu is dat onmogelijk. Om leerlingen toch goed te kunnen informeren, hebben (bijna) alle middelbare scholen in Rotterdam en omstreken de handen ineengeslagen voor een uniek virtueel evenement: de Digitale Scholenmarkt. Tijdens deze online bijeenkomst kunnen de circa 80 VO-scholen zich presenteren, workshops geven, praten met bezoekers en laten zien wat de school te bieden heeft. Zo krijgen leerlingen, leerkrachten, ouders en verzorgers coronaproof een goede indruk van de verschillende scholen.

10.000 leerlingen in één virtuele ruimte

Ad Keller, rector van het deelnemende Krimpenerwaard College en tevens voorzitter van de stuurgroep De Digitale Scholenmarkt: “We leven door corona in onzekere tijden, en dat heeft ook zijn weerslag op onze voorlichtingsactiviteiten. Maar corona maakt ook inventief. In januari komen 10.000 leerlingen en 200 leraren samen in één virtuele ruimte. Kiezen voor het VO kan nu dus ook zo!”

Avonturenspel

Voor de leerlingen en hun ouders is het driedimensionale evenement niet alleen informatief, maar vooral ook leuk. Het lijkt op een avonturenspel of animatie. De leerling logt in en maakt een eigen avatar aan, dan volgt er een keuze uit schoolniveau en regio. Ouders en verzorgers kunnen ook een avatar aanmaken. Ze kunnen dus samen over de scholenmarkt rondstruinen en alle deelnemende scholen bezoeken in hun stand. Bij de stands zijn filmpjes en informatie over de betreffende school aan te klikken. De avatars kunnen vragen stellen door te chatten met een van de personen bij de stand – medewerkers van de school – of aanhaken bij een gesprek. Zo wordt het kiezen van de juiste middelbare school ook in deze roerige tijden leuk, informatief en veilig.

Informatie

De Digitale Scholenmarkt wordt gehouden op 21, 25 en 28 januari; op elke datum komt een ander deelgebied van de regio Rotterdam aan bod. Het evenement is zowel in de klas als thuis te bezoeken tussen 13:00 – 15:00 uur en 16:00 – 21:00 uur.

Meer informatie is te vinden op https://www.dedigitalescholenmarkt.nl en https://www.gomeet.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GoMeet
GoMeet is ontwikkeld in een joint venture van Enversed Studios, ZesEvents en Dieter.nl. Thierry Trampe, directeur van ZesEvents. GoMeet is een driedimensionaal platform, waarbij bezoekers actief kunnen deelnemen. Hier heb je plezier en beleving. Je kunt een-op-een gesprekken voeren in het gangpad van de beursvloer of je sluit aan bij het gesprek van een groepje mensen dat je ontmoet.

GoMeet wordt technisch ondersteund door de Amerikaanse virtual reality specialist VirBELA. Dit bedrijf ontwikkelde een virtuele campus waar GoMeet op gestoeld is.
Meer over GoMeet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.