EVBox verstevigt leiderschapsrol met mijlpaal van 200.000 laadpunten wereldwijd

| EVBox | 3 min | 05 januari 2021 10:24
Copyright: EVBox
EVBox Group, de marktleider van flexibele en schaalbare laadoplossingen, heeft wereldwijd 200.000 laadpunten geïnstalleerd. Na een decennium van innovatie vierde het bedrijf in 2020 zijn 10-jarig bestaan. In die tijd heeft het hard gewerkt aan de eigen uitbreiding en het behartigen van een klantgericht beleid voor elektrische voertuigen in Europa, Noord-Amerika en daarbuiten.

Ondanks een wereldwijde crisis, is EVBox erin geslaagd alsnog een belangrijke mijlpaal te halen. In november 2019 kondigde EVBox aan dat het wereldwijd 100.000 laadpunten had geïnstalleerd en onderstreepte deze mijlpaal door het OneChargerOneTree-initiatief op te zetten met de belofte om één boom te planten voor elk nieuw laadpunt. Sindsdien zijn er 100.000 bomen geplant en zijn er in totaal 200.000 laadpunten geplaatst.

Eind vorig jaar kondigde EVBox Group aan een beursgenoteerd bedrijf te worden in samenwerking met TPG Pace Beneficial Finance. Naar verwachting wordt EVBox vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021 genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE).

Leren van de coronapandemie

2020 was een onvoorspelbaar jaar voor bedrijven over de hele wereld. De pandemie heeft een desastreuze invloed gehad op onze levens en de wereldeconomie, maar heeft tevens duidelijk gemaakt dat er ook positieve veranderingen in het milieu mogelijk zijn en dat een betere luchtkwaliteit van cruciaal belang is voor het voortbestaan van onze planeet.

De EVBox Mobility Monitor, het marktonderzoek in samenwerking met Ipsos, toont aan dat Europese burgers en toekomstige elektrische bestuurders deze mening delen en milieuproblematiek serieus nemen. Beide groepen denken dat de adoptie van elektrische voertuigen noodzakelijk is om de klimaatcrisis te bestrijden. Ook heerst er consensus dat overheidsbeleid en stimuleringsmaatregelen essentieel zijn voor het opzetten van de laadinfrastructuur die de overgang naar elektrisch vervoer vergemakkelijkt.

Een decennium van vooruitgang vieren

In 2020 vierde EVBox zijn 10-jarig jubileum en versterkte het zijn positie als marktleider, niet alleen door wereldwijd 200.000 laadpunten te installeren, maar ook met initiatieven waardoor heel EVBox Group klaar is voor een sterk 2021 als beursgenoteerd bedrijf.

"In antwoord op de vele uitdagingen van 2020 zijn we erin geslaagd nieuwe werkwijzen te adopteren. Met trots zie ik dat we meer dan ooit met elkaar verbonden wisten te blijven. Het bereiken van de mijlpaal van 200.000 laadpunten wereldwijd is een stempel op al het werk dat we de afgelopen tien jaar hebben verzet en het vele werk dat we blijven verzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons doel gaan bereiken om tegen 2023 één miljoen laadpunten te hebben geïnstalleerd. Met ons brede aanbod van laadoplossingen kunnen we altijd voldoen aan de verwachtingen van onze partners en klanten en deze zelfs overtreffen. Als beursgenoteerd bedrijf blijven we ook in 2021 onze productontwikkeling verbeteren en brengen we innovatieve en slimme laadoplossingen op de markt." Kristof Vereenooghe (CEO van EVBox Group)

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EVBox
EVBox Group is opgericht in 2010 en versnelt sindsdien de adoptie van elektrisch vervoer door het bieden van alles-in-één-laadoplossingen aan bedrijven en particulieren wereldwijd. EVBox Group maakt elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk met een uitgebreid aanbod aan commerciële laadstations en (ultra)snelladers van EVBox tot schaalbare, open source laadbeheersoftware van Everon.

Als dochteronderneming van ENGIE, loopt EVBox Group voorop in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve laadtechnologieën in meerdere laboratoria en fabrieken door heel Europa en Noord-Amerika. Vanuit kantoren in onder andere Parijs, Chicago en Amsterdam, werkt EVBox Group voortdurend aan een schonere toekomst voor ons vervoer.
Meer over EVBox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.