Nieuwe release van DigiCerts IoT Device Manager vermindert de uitdagingen van IoT-management

DigiCert IoT Device Manager ™ stelt fabrikanten nu in staat certificaten in chips in te bedden voorafgaand aan productie en certificaataanvragen rechtstreeks vanaf een edge-apparaat te genereren

 | DigiCert | 376 views | 3 min | 06 januari 2021 13:43
Copyright: DigiCert
DigiCert, de wereldwijd toonaangevende leverancier van TLS/SSL-, IoT- en PKI-oplossingen, brengt een nieuwe release uit van IoT Device Manager. Daarmee kunnen bedrijven digitale certificaten op ieder moment in de productlevenscyclus inbedden en beheren. Producenten kunnen het gebruiken voor volledige end-to-end apparaatbeveiliging, door certificaten te integreren op chipsets vóór en tijdens de productie en ze rechtstreeks op edge-apparaten te zetten. IoT Device Manager is gebouwd op DigiCert ONE™, het platform voor snelle en geautomatiseerde PKI-implementaties die door DigiCert of door klanten zelf kunnen worden beheerd, on-premise of in de cloud.

Een uitdaging waarmee fabrikanten worden geconfronteerd bij het implementeren van PKI, is uitzoeken hoe ze certificaten kunnen verstrekken aan apparaten tijdens het productie- en assemblageproces. Het veranderen van productieprocessen door het implementeren van nieuwe technologie kan een tijdrovende en dure onderneming zijn. Om deze uitdaging aan te gaan, biedt DigiCert authenticatie en ondertekening van certificaten aan chips voordat deze bij de fabriek aankomen voor assemblage. Door certificaten vooraf te verstrekken, kunnen fabrikanten, zonder processen te wijzigen, profiteren van de voordelen van apparaat-identiteit, sterke wederzijdse authenticatie en veilig opstarten en draadloze updates door het gebruik van digitale handtekeningen.

Daarnaast hebben producenten behoefte aan meer beheermogelijkheden en informatie op apparaatniveau. Daarom kunnen de metagegevens van apparaten, zoals serienummers, batchnummers en certificaatgegevens, in DigiCert IoT Device Manager worden geladen, zodat de apparaten volledig kunnen worden beheerd gedurende de hele levensduur.

'Voor een krachtige IoT-beveiliging is digitale ondertekening noodzakelijk. Producenten ondertekenen dan ook diverse onderdelen van de programmacode om de integriteit te waarborgen van interacties met hun apparaten en de gegevens die ze verzenden', vertelt Brian Trzupek, Senior Vice President of Product bij DigiCert. 'IoT Device Manager waarborgt de identiteit van het apparaat ten tijde van de productie en zorgt dat geïmplementeerde apparaten certificaataanvragen kunnen doen. Daarmee is IoT Device Manager een belangrijk onderdeel van onze totaaloplossing voor de beveiliging van IoT-apparaten.

Producenten verplaatsen steeds meer activiteiten naar edge-apparaten om de complexiteit van IoT-implementaties te verminderen. Ter ondersteuning van deze transitie zorgt een speciale API in IoT Device Manager ervoor dat unieke apparaten certificaten kunnen aanvragen, updaten en beheren. Daardoor zijn ingewikkelde en dure servicelagen, die tijdrovend en lastig zijn om te ontwikkelen, niet langer nodig voor het inrichten en beheren van certificaten. Zo kunnen producenten hun implementaties vereenvoudigen, de time-to-market verkorten en het totale risico van hun PKI verminderen.

IoT Device Manager maakt gebruik van een op containers gebaseerde implementatie in de cloud waarmee bedrijven het volgende kunnen doen:
  • Apparaat-identiteiten inrichten in elke fase van de levenscyclus, van fabriek tot implementatie en in uiteenlopende omgevingen, voor betrouwbaarheid en veiligheid.
  • De apparaat-identiteit, authenticatie, encryptie en integriteit met één klik veiligstellen en apparaatgegevens visueel koppelen aan de gegevens van cryptografische, productie- en fabrieksprocessen.
  • Zorgdragen voor op normen gebaseerde interoperabiliteit met de productie- en provisioningsystemen van derden, zodat technologiepartners kunnen voldoen aan diverse actuele beveiligingsvereisten voor het IoT.
Secure Software Manager kan samen met IoT Device Manager worden gebruikt om het volgende te doen:
  • Implementeren van moderne PKI-automatisering voor vlotte codeondertekening en beheer van persoonlijke sleutels.
  • Ondertekenen van alle bestanden op elk moment in de ontwikkelcyclus; niet alleen voor specifieke code maar ook voor clusters en containers.
Ga voor meer informatie over IoT Device Manager naar https://www.digicert.com/internet-of-things/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over DigiCert

DigiCert is de wereldwijd toonaangevende leverancier van schaalbare TLS/SSL, IoT- en PKI-oplossingen voor identiteit en encryptie. De innovatiefste bedrijven ter wereld vertrouwen op de expertise van DigiCert op het gebied van identiteit en encryptie, voor hun webservers en Internet of Things-apparaten. DigiCert ondersteunt TLS en andere digitale certificaten voor PKI-implementaties op elke schaal met zijn oplossing voor het beheer van de levenscyclus van certificaten, CertCentral®. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende platform voor certificaatbeheer, de snelle en bekwame klantenservice en hun toonaangevende beveiligingsproducten.

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
Alle rechten voorbehouden © 2019-2021, TechVisor
Vermelde prijzen zijn altijd excl. BTW. Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren en wordt gebruikt op een 'fair use' basis.