Intertoys maakt SAP-omgeving toekomstvast met Azure-migratie

Speelgoedretailer verzekert continuïteit belangrijkste retailprocessen

| SAP | 2 min | 06 januari 2021 15:37
Copyright: Intertoys
Intertoys heeft zijn SAP-omgeving verhuisd naar Microsoft Azure. Met de migratie naar deze public cloud bereidt de speelgoedretailer zich voor op de toekomst. SAP-partner myBrand begeleidde de migratie en beheert de omgeving.

Intertoys is opgericht op 25 juni 1976 door de inkooporganisatie Hobo Faam. In de afgelopen decennia groeide het uit tot een van de bekendste speelgoedwinkels van Nederland. In 2017, destijds onderdeel van Blokker Holding, werd het bedrijf failliet verklaard. In 2019 maakte het onder de Mirage Retail Group een succesvolle doorstart.

Toekomstvast

Voor de ondersteuning van allerlei belangrijke processen maakt Intertoys gebruik van SAP Retail, een branchespecifieke versie van SAP ERP. Deze omgeving draaide in een shared service center, ingericht in de Blokker Holding periode, op verouderde, vrijwel afgeschreven hardware. In plaats van het vernieuwen van de servers koos het bedrijf een andere route: die naar de publieke Azure-cloud. Intertoys maakt daarmee zijn SAP-infrastructuur toekomstvast.

Niet alleen is de continuïteit in de cloud gewaarborgd, op het Azure-platform zijn koppelingen met andere applicaties eenvoudiger te realiseren. Daarnaast profiteert Intertoys met de migratie van een lagere Total Cost of Ownership. Op termijn verwacht het bedrijf ook een eenvoudigere overstap op SAP S/4HANA Cloud.

Proven track record

SAP-partner myBrand voerde de migratie succesvol uit. De keuze voor deze partij kwam volgens Tichler, IT-manager van Intertoys, niet uit de lucht vallen. Eerdere ervaringen met deze partij waren positief. “Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. Bovendien heeft myBrand een proven track record, zowel in datacentermigraties als in technisch beheer.”

Aan het project ging een uitgebreide risico-inventarisatie vooraf. “Daardoor hebben we de paar technische issues in de voorbereidingsfase vlot kunnen verhelpen. De migratie zelf liep daardoor vervolgens geruisloos en volledig volgens plan”, zegt Gert-Leo Bakker, Relatiemanager bij myBrand.

Lockdown geen hindernis

Ook de intelligente lockdown, die precies viel in de migratieperiode, zorgde volgens Tichler niet voor problemen. “We hebben alle vergaderingen via Teams gedaan. Omdat het vooral voortgangsbesprekingen zijn, kan dat prima. Bovendien waren alle betrokkenen al gewend om vanuit huis te werken”, aldus Tichler. Voor de gebruikers van de omgeving is niets gewijzigd. “We hebben SAP ‘as-is’ gemigreerd.”

Aan andere bedrijven die een SAP-migratie naar de cloud overwegen, geeft hij mee: “Ga in zee met een partij die ervaring heeft en die weet waar je tegenaan kunt gaan lopen. Alleen dan kun je een realistisch draaiboek maken dat voldoende aandacht schenkt aan alle specifieke aspecten waar je mee te maken krijgt bij een migratie naar de public cloud.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.