SentinelOne brengt gratis SUNBURST Attack Identification Assessment-tool uit

| SentinelOne | 3 min | 08 januari 2021 11:03
Copyright: SentinelOne
SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-bescherming, komt met een gratis SUNBURST onderzoekstool waarmee organisaties hun kwetsbaarheid kunnen meten. Gebruikers kunnen met de open source assessment-tool checken of de SUNBURST malware-variant, die werd gebruikt in de SolarWinds-aanval, hun apparaten zou hebben geïnfecteerd.

De SUNBURST-aanval laat de risico’s en realiteit van een supply-chain aanval zien. In meerdere onderzoeksrapporten van derde partijen worden de cybersecurity-oplossingen opgesomd die geïmplementeerd waren bij de getroffen organisaties. De gratis tool van SentinelOne helpt bedrijven van elke omvang te bepalen of zij - met hun bestaande oplossingen en team - voorbereid zijn op een dergelijke aanval. Zo kan voor elke SolarWinds Orion-klant de impact met terugwerkende kracht worden bepaald. De tool helpt ook niet-SolarWinds Orion-klanten om te checken of hun endpoint-leverancier deze krachtige aanval zou hebben gestopt.

SentinelOne bevestigde eerder al dat zijn klanten beschermd zijn tegen SUNBURST, zonder updates voor het SentinelOne XDR-platform. De gratis tool is nu ontworpen om processen, services en stuurprogramma's te vinden die SUNBURST probeert te identificeren op de computer van het slachtoffer. Hiermee kan definitief bewijs worden geleverd of een apparaat zou zijn getroffen. De tool maakt gebruik van dezelfde logica die SUNBURST ook gebruikt om een lijst met actieve processen, services en stuurprogramma's te verkrijgen. Het past dan hetzelfde SUNBURST hashing-algoritme toe, doet een black list-check en geeft onmiddellijk de controleresultaten weer op de console van de gebruiker.

"De geraffineerdheid en schaal van de SolarWinds-aanvalscampagne is van een niveau dat zelden wordt gezien", zegt Andre Noordam, Director of Sales Engineering EMEA North, SentinelOne. “Veel traditionele antivirus- en next-gen-oplossingen missen native anti-tampering-functionaliteit en werden door SUNBURST uitgeschakeld voordat productupdates werden doorgevoerd, waardoor duizenden organisaties werden blootgesteld. SentinelOne's autonome AI en robuuste anti-tampering-mogelijkheden hebben al onze klanten tegen de aanval beveiligd. Naast het voortdurend controleren en testen van de nieuwste SUNBURST-varianten om ervoor te zorgen dat onze klanten beschermd blijven, stelt onze SUNBURST-tool organisaties in staat om de effectiviteit van hun beveiligingstools tegen SUNBURST-activiteit gemakkelijk te meten en het daaropvolgende risico te verkleinen."

SentinelOne biedt, naast de gratis assessment-tool, diepgaande analyses en technische ondersteuning aan klanten en de cybersecurity-community over deze campagne, waaronder:
  • Analyse van de nieuwste IOCs en threat artifacts
  • In-product hunting-packs waarmee klanten de Deep Visibility hunting-module kunnen gebruiken en achteraf met één klik kan worden gehunt
  • Autorisatie van licenties om klanten en partners te helpen die oplossingen en assistentie nodig hebben
  • Webinars om cybersecurity-leiders te helpen het gesprek te voeren met management- en directieleden over de huidige cybersecurity-aanvallen
Andere materialen

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.