Exact neemt Belgische softwareontwikkelaar WinBooks over

Met het verwelkomen van de Belgische softwareontwikkelaar versterkt Exact het porfolio van softwareoplossingen en de aanwezigheid in de Belgische markt

| Exact | 3 min | 17 december 2019 22:00
Afbeelding: WinBooks an Exact company | Copyright: Exact

Exact neemt WinBooks over, een Belgisch softwarebedrijf gespecialiseerd in boekhoud- en bedrijfsbeheeroplossingen. Zowel Exact als WinBooks ontwikkelen innovatieve softwareoplossingen voor ondernemers en hun accountants. Met de overname van WinBooks laat Exact zijn groeiambitie in de Belgische markt zien. Hierdoor vergroot het Nederlandse softwarebedrijf zijn aanwezigheid in Wallonië en Brussel, waar WinBooks een leidende marktpositie heeft.

De WinBooks-organisatie blijft na de overname zelfstandig opereren binnen de Exact groep. Daardoor kan WinBooks zich blijven richten op de ondersteuning van zijn reseller partners in België en zo tegemoet komen aan de behoeften van de klanten. Daarnaast behoudt WinBooks ook zijn bestaande leiderschaps- en bedrijfsstructuur, waardoor het verder kan blijven bouwen aan zijn resultaten in België.

Exact zet zich volledig in op de ondersteuning van het netwerk van WinBooks’ resellers. Zij spelen een belangrijke rol in het succes van WinBooks en zijn klanten in België. Het Belgische softwarebedrijf heeft vestigingen in Vlaanderen en Wallonië en telt in totaal meer dan 20.000 klanten. Het bedrijf levert zijn boekhoudsoftware sinds 2000.

Sneller inspelen op trends

Exact is sinds 1989 actief in België en lanceerde in 2006 zijn cloud-based boekhoudoplossing Exact Online. WinBooks introduceerde de afgelopen jaren verschillende cloud-based oplossingen naast zijn gevestigde on-premise oplossingen. Zowel Exact als WinBooks beschikken over een zeer uitgebreid aanbod aan softwareoplossingen voor mkb’s en hun accountants. Samen zijn de bedrijven in staat om productinnovatie te versnellen en nog beter in te spelen op zakelijke en technologische trends.

België als groeimarkt

“WinBooks is een vertrouwd en bekend merk in België, dat een strategische groeimarkt voor Exact is”, zegt Phill Robinson, CEO bij softwarebedrijf Exact. "We hebben de ambitie om onze omzet de komende vijf jaar te verdubbelen tot 500 miljoen euro. België maakt een essentieel onderdeel uit van onze strategie. We zijn daarom verheugd dat Jean-François Cuylits en Pierre Borremans deel zullen uitmaken van ons managementteam en WinBooks zullen blijven leiden. Zo kunnen wij blijven rekenen op de onschatbare kennis van de Belgische markt die zij met zich meebrengen.”

"We kijken ernaar uit om ons aan te sluiten bij de Exact groep en samen de groei van WinBooks voort te zetten", voegt Jean-François Cuylits van WinBooks toe. "We zullen – zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan – nauw samenwerken met onze resellers partners, zodat onze klanten kunnen blijven genieten van onze ondersteuning en expertise.”

“We zijn verheugd dat Jean-François en ik Winbooks binnen de Exact groep blijven leiden”, zegt ook Pierre Borremans van WinBooks. “De samenwerking met Exact biedt kansen voor ons om samen met hen een nog breder aanbod van softwareoplossingen voor de Belgische markt te ontwikkelen, zowel on-premise als in de cloud.”

Exact en WinBooks geven geen specifieke financiële details vrij over deze overname. De aandeelhouders van WinBooks kregen in het kader van deze overname financieel advies van Degroof Petercam.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Exact
Over Exact
Exact is opgericht in 1984 en heeft het hoofdkantoor in Delft. Exact ontwikkelt software voor financieel management, ERP en HR-salarisadministratie voor MKB-bedrijven. Klanten van Exact zijn vooral actief in de accountancy, productie, professionele dienstverlening, groothandel, logistiek en de bouwsector. Exact biedt het meest complete portfolio aan bedrijfssoftware voor MKB-bedrijven.
Meer over Exact
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.