Newion leidt investeringsronde van € 2.8 miljoen in Filestage– met HTGF en seed+speed van Carsten Maschmeyer

| Newion | 2 min | 12 januari 2021 8:00
Afbeelding: Van rechts naar links: Niklas Dorn (CEO), Simon Kontschak (CTO) en Maël Frize (CPO) van Filestage | Copyright: Newion
Filestage, het Online Proofing SaaS-platform, heeft € 2,8 miljoen ontvangen in een series A-investeringsronde onder leiding van Newion, met huidige investeerder HTGF en seed+speed van de Duitse (TV) bekendheid Carsten Maschmeyer.

Online proofing wordt steeds meer een kernproces. Bedrijven werken in toenemende mate remote en produceren meer content dan ooit, waarbij ze vaak te maken hebben met regelgeving. Merken als like Sharp, Sixt, Head, Lufthansa, Rabobank en Cambridge University Press maken gebruik van Filestage als efficiënte en compatibele manier om elke dag grote hoeveelheden content te delen, te beoordelen en goed te keuren. Filestage klant Braun Medical Devices zegt dat het bedrijf de review doorlooptijd met 75% heeft verkort.


Niklas Dorn, CEO en medeoprichter van Filestage: “We zijn super blij met de financiering en samenwerking en vinden dat teams overal ter wereld recht hebben op een solide beoordelingsworkflow. We zullen de kapitaalinjectie gebruiken om in ons product te investeren en bestaande en nieuwe klanten nog intelligenter te maken met AI-gestuurde beoordelingen en analyses. Ook blijven we investeren in integraties en partnerships om onze klanten naadloze workflows te kunnen garanderen."

Patrick Polak, Managing Partner van Newion: “Filestage wordt als beste beoordeeld door zijn 530.000 gebruikers, die PDF's, documenten, video's, afbeeldingen en audiobestanden delen. We kijken ernaar uit om met Filestage toe te werken naar marktleiderschap en om te zien hoe ze heel veel nieuwe klanten verwelkomen die de beste customer experience zoeken op het gebied van marketing, communicatie, verkoop, R&D en juridische zaken."

Dominik Lohle, Investment Manager bij HTGF: “Wij zijn er trots op dat we opnieuw in Filestage investeren. We denken dat online proofing de komende jaren een commodity zal worden en zien dat Filestage hard op weg is om global marktleider te worden op dit gebied."

Carsten Maschmeyer, oprichter en algemeen directeur van seed+speed: "95% van de bedrijven gebruikt nu nog e-mail en oudere reviewtools zoals Adobe Acrobat, MS Office en Dropbox om content te delen en te bespreken, maar ik ben ervan overtuigd dat succesvolle bedrijven steeds meer gaan investeren in online proofing software, om e-mailchaos te vermijden en effectiever te zijn."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Newion
Newion richt zich op Europese business-to-business software startups en scale-ups met een wereldwijde ambitie en behoort sinds haar oprichting in 2000 tot de best presterende fondsmanagers in haar sector. Newion investeerde in onder meer Collibra, iWelcome, Reasult, 24iMedia, Nallian, Foleon, CustomerGauge, L1NDA, The Next Ad, Oxynade, Swipeguide, Roadmap, RexAI, DataStories, Playpass, TaxModel, Deliverect, APICBASE en ValueBlue, en heeft onder andere Oxxio, Mirror42, Q-go en 24iMedia geexit. Newion III wordt ondersteund door InnovFin Equity, met de financiële steun van de Europese Unie onder Horizon 2020 Financiële Instrumenten en het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI), opgezet in het kader van het investeringsplan voor Europa. Het EFSI heeft als doel de financiering en de uitvoering van productieve investeringen in de Europese Unie te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de toegang tot financiering wordt verbeterd.
Meer over Newion
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.