OutSystems en Software Improvement Group (SIG) werken samen om veiligheid en kwaliteit van applicaties te verbeteren

Partnership faciliteert app-ontwikkeling met minder onderhoud en vermindert technical debt

| OutSystems | 2 min | 17 december 2019 22:09
Gewaardeerd
OutSystems, leverancier van hét platform voor low-code-applicatieontwikkeling, gaat samenwerken met Software Improvement Group (SIG), leider op het gebied van software assurance. Nu kunnen OutSystems-gebruikers, door middel van een technische integratie, de kwaliteit en veiligheid van nieuwe software structureel meten, verbeteren en vergelijken met de SIG-benchmark. SIG past hierbij de ISO 25010-standaard toe. Met het Sigrid® software assurance platform van het van oorsprong Nederlandse SIG, krijgen OutSystems-gebruikers toegang tot feitelijke metingen van de onderhoudsvriendelijkheid en veiligheid van applicaties van binnenuit, versterkt met aanbevolen acties van SIG’s software engineering-experts. Deze inzichten in de source code bieden ontwikkelaars en architecten de mogelijkheid sneller bugs op te lossen, de onderhoudskosten te verlagen en daarmee de time to market significant te verkorten.

Snelheid versus kwaliteit

Agile ontwikkeling, DevOps en CI/CD stellen organisaties in staat snel moderne applicaties op de markt te brengen. Maar de snelheid waarmee nieuwe apps of nieuwe functionaliteiten ontwikkeld dienen te worden maakt het lastig om de balans tussen kwaliteit en snelheid te bewaren. Het Consortium for IT Software Quality rapporteerde dat de kosten van kwalitatief slechte software in de Verenigde Staten in 2018 op ongeveer $2,84 miljard worden geschat.
 
Antonio Barros, lead product manager bij OutSystems: “Het OutSystems-platform wordt in toenemende mate gebruikt om kernapplicaties te ontwikkelen en legacy-systemen te vervangen. De inzet van SIG’s software assurance-platform en diensten is een logische volgende stap voor veel van onze gebruikers. Het internationale karakter van SIG en hun krachtige oplossingen voor het monitoren van de kwaliteit en security-kwetsbaarheden bieden hen de optie om zelf de kwaliteit van hun applicatieportfolio te beheersen.”

Groei adoptie low-code

SIG heeft de grootste benchmark database voor softwareanalyse in de industrie met meer dan 25 miljard regels code voor meer dan 275 verschillende soorten technologie. De deskundige consultants van SIG gebruiken de gegevens om de IT-activa van een organisatie te evalueren op onderhoudsvriendelijkheid, schaalbaarheid, betrouwbaarheid, complexiteit, veiligheid, privacy en andere bedrijfskritische factoren. Het SIG-laboratorium is het enige ter wereld dat volgens ISO/IEC 17025 is geaccrediteerd door het Duitse TÜViT-kwaliteitsinstituut voor ISO/IEC 25010 software-kwaliteitsanalyse.
 
Luc Brandts, CEO bij SIG: "Ons benchmark database rapport*, gepubliceerd in Q3 2019, liet een sterke toename zien in het gebruik van low-code-adoptie. We zijn daarom erg blij met de samenwerking met OutSystems, die de uitwisseling van applicatie-broncode op een zeer veilige manier vereenvoudigt, waardoor een soepeler leveringsproces mogelijk wordt. Door deze samenwerking verwachten we meer klanten te ondersteunen met op feiten gebaseerde inzichten en adviezen om hun legacy-modernisering met vertrouwen te managen."
 

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.
Meer over OutSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.