NETGEAR breidt WiFi 6-portfolio uit met nieuwe access points voor bedrijven

Nieuwe WAX214 en WAX218 voorzien grote en kleine bedrijven van verbeterde netwerkprestaties en veiligheid

| NETGEAR | 4 min | 13 januari 2021 14:33
Afbeelding: Een NETGEAR WAX access point | Copyright: NETGEAR
NETGEAR, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven en (thuis)kantoren, brengt de nieuwe WAX214 en WAX218 WiFi 6-access points (voor wand- en plafondmontage) op de markt. De netwerkspecialist breidt daarmee het huidige Business Essentials-portfolio uit met krachtige, eenvoudige en tevens betaalbare zakelijke netwerkproducten. Met de combinatie van hoge prestaties en uitgebreide dekking tegen de juiste prijs, levert NETGEAR nieuwe draadloze access points met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor WiFi voor nu en in de toekomst.

De nieuwste aanwinsten binnen de Business Essentials-lijn bieden thuiswerkers, kleine bedrijven en winkeleigenaren een eenvoudige en betaalbare oplossing voor typische draadloze netwerkuitdagingen. Problemen zoals een haperende connectiviteit, opstoppingen als gevolg van beperkte bandbreedte, verbroken netwerkverbindingen, lage snelheid, complexe installatie en een beperkte beveiliging worden dankzij de geavanceerde technologie van de WAX214 en WAX218 opgelost. De WiFi-access points voorzien kleine bedrijven en thuiswerkers van verbeterde netwerkprestaties en meer betrouwbaarheid.

Betere dekking en beveiliging

In ieder huis of bedrijf is het, tegenwoordig meer dan ooit, belangrijk dat een draadloze access point de beste dekking geeft. Dankzij de nieuwe WiFi 6-technologie bieden de WAX214 en WAX218 een betere dekking dan voorgaande WiFi-generaties. Deze verbetering zorgt voor minder dode WiFi-zones waardoor werknemers, thuiswerkers en klanten minder frustratie ervaren en op een productieve manier gebruik kunnen maken van een betere draadloze WiFi-verbinding.

Met de WAX214 en WAX218 is het mogelijk om tot vier afzonderlijke draadloze netwerken op te zetten met losse kanalen (SSID), waardoor iedere netwerkverbinding betere prestaties en veiligheid levert. Thuiswerkers en eigenaren van kleine bedrijven kunnen hierdoor aparte netwerken opzetten, bijvoorbeeld één voor studerende kinderen en één voor streaming of downloaden. Bovendien ondersteunen de nieuwe access points WPA3-authenticatie en -encryptie, zodat het WiFi-netwerk voorzien is van het hoogste beveiligingsniveau. Bovendien ondersteunen de access points de DHCP NAT-server voor verbeterde beveiliging van de firewall.

"Dankzij de nieuwe WAX214, WAX218 en NETGEAR’s Business Essentials-lijn hebben kleine bedrijven en thuiswerkers toegang tot een betrouwbare, snelle en veilige WiFi-verbinding, die tevens makkelijk te beheren en implementeren is tegen een betaalbare prijs” zegt Patrick Lo, CEO bij NETGEAR.

De WAX214 en WAX218 bieden dankzij de geavanceerde technologie en nieuwste WiFi 6 nog meer functies en voordelen.
 • Hogere prestaties
  Tegenwoordig werkt bijna ieder (smart)apparaat, zoals laptops, telefoons, tv’s en lampen, via een internetverbinding, waardoor veel verschillende apparaten tegelijkertijd zijn aangesloten op de bandbreedte van het beschikbare WiFi-netwerk. De WiFi 6-technologie zorgt voor 40% meer snelheid en dat er vier keer meer apparaten aangesloten kunnen worden op het netwerk in vergelijking met WiFi 5 op dezelfde radioconfiguratie. De snellere gecombineerde doorvoer, (tot 3,6 Gbps op de WAX218) op zowel 2,4GHz- als 5GHz-kanalen, verbetert de prestaties van een WiFi-netwerk. Ook maakt de 2.5Gbps Ethernet-poort op de WAX218 het mogelijk dat een netwerk WAX218 access points met hogere snelheden met elkaar kan communiceren, waardoor de prestaties en de doorvoersnelheid van het WiFi-netwerk nog beter worden.
 • Eenvoudige installatie
  De installatie van de WAX214 en WAX218 access points is makkelijker dan ooit. De intuïtieve, webgebaseerde interface biedt een stapsgewijze handleiding voor een snelle en eenvoudige installatie. De draadloze access points kunnen, dankzij hun afmetingen, makkelijk aan de wand, het plafond of tafelblad worden gemonteerd. Het gestroomlijnde ontwerp past goed in zowel een thuis- als zakelijke omgeving.
 • Future-proof
  De nieuwe WiFi 6-standaard is inzetbaar op de 5GHz en de 2.4GHz-band, wat de compatibiliteit met alle WiFi-apparaten waarborgt. Daarnaast kunnen de WAX214 en WAX218 ook gebruikt worden met apparaten die voorzien zijn van WiFi 5.
 • Extra functies
  Beide access points kunnen worden gevoed via Power over Ethernet (PoE) met behulp van een enkele kabel voor zowel stroom als data. Dit vereenvoudigt de installatie en zorgt ervoor dat er geen stopcontact in de buurt van de access points hoeft te zijn. Stroomadapters worden los verkocht, voor klanten die geen gebruik willen maken van de PoE-functies van de access points.
 • Ondersteuning waar nodig
  De WAX214 en WAX218 worden met een toonaangevende hardware garantie van drie jaar en 90 dagen ondersteuning via telefoon of chat.

Business Essentials WiFi-portfolio

NETGEAR introduceerde eerder de Business Essentials WiFi-lijn, die zowel WiFi 5 (WAC104 en WAC124) als WiFi 6 (WAX204, WAX214 en WAX218) access points heeft, om ook kleine bedrijven te voorzien van snel, veilig en betrouwbare WiFi tegen een betaalbare prijs. De line-up van draadloze access points is ideaal voor gebruikers die geen netwerkbeheer op afstand nodig hebben, maar wel op zoek zijn naar een intuïtieve gebruikersinterface om de WiFi-access points lokaal te beheren. De WAX214 en WAX218 kunnen aan de wand of het plafond worden bevestigd en ondersteunen WiFi 6-apparatuur, maar ook apparaten die werken op voorgaande WiFi-generaties.

Beschikbaarheid
De WAX214 en WAX218 access points zijn vanaf nu verkrijgbaar in Europa.
 • De WAX214 heeft een adviesprijs van €119.99
 • De WAX218 heeft een adviesprijs van €229.99
Meer informatie over het assortiment van NETGEAR is te vinden via deze link.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NETGEAR
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.