NETGEAR voegt nieuwe draadloze mobiele 4G en 5G-oplossingen toe voor internet op iedere (werk)plek

Nieuwe modems en routers bieden connectiviteit via mobielinternet als alternatief voor bekabelde breedbandverbinding

| NETGEAR | 3 min | 13 januari 2021 16:42
Gewaardeerd
Copyright: NETGEAR
NETGEAR, marktleider op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven en (thuis)kantoren, kondigt twee nieuwe mobiele producten aan. De Nighthawk® 4G LTE WiFi 6 Router (LAX20), de eerste draadloze mobiele router voorzien van de nieuwste WiFi 6-technologie, en het NETGEAR® 4G LTE Modem (LM1200). De twee mobiele draadloze producten bieden huishoudens en bedrijven internetconnectiviteit op iedere plek, en tevens de mogelijkheid om thuis- of kantoornetwerken met elkaar te verbinden zonder traditionele kabel-, DSL- of glasvezelbreedbandopties.

De Nighthawk LAX20 is voorzien van geavanceerde WiFi 6-netwerktechnologie, en biedt hiermee 1,8Gbps aan WiFi en meer netwerkcapaciteit om een groter aantal aangesloten apparaten op het thuisnetwerk te bedienen. In combinatie met een 4G LTE-modem, voor plekken waar traditionele bekabelde netwerkverbindingen niet beschikbaar of betrouwbaar zijn, biedt de Nighthawk LAX20 router een alternatieve mobiele internetverbinding. De nieuwe router dient ook als ideale oplossing voor gebruikers die internettoegang nodig hebben voor beperkte tijd, bijvoorbeeld in vakantiehuizen of kortetermijnverhuur.

De 4G LTE draadloze capaciteit is ook ontworpen voor gebruikers die een consistente hogesnelheidsverbinding nodig hebben als bekabelde breedband niet beschikbaar, niet snel genoeg of haperend is. Door een forse toename van thuiswerkers, online onderwijs en recreatieve (video)streams is een consistente en betrouwbare internetverbinding van groot belang. De Nighthawk LAX20 is gecertificeerd voor grote mobiele providers, zoals T-Mobile, en biedt daardoor uitkomst op het moment dat er een netwerkstoring is door direct over te schakelen naar LTE. De nieuwe router is tevens uitgerust met NETGEAR Armor, dat alle aangesloten apparaten verbonden met het (thuis)netwerk beschermt tegen cyberdreigingen, en is daarmee een geschikte oplossing voor gezinnen en zakelijke gebruikers.

Het NETGEAR LM1200 modem is een betaalbare en betrouwbare internetverbinding via het 4G LTE-netwerk voor gebruikers die (regelmatig) last hebben van langzaam internet (DSL) of geen vaste breedbanddienst hebben. Het nieuwste 4G LTE-modem van NETGEAR is gecertificeerd om o.a. met T-Mobile te werken. De LM1200 brengt, via een 4G simkaart, gemakkelijk een krachtige en betrouwbare internetverbinding tot stand en kan tevens ook verbonden worden met een WiFi-router of Mesh-systeem voor internet op alle plekken in huis.

Ook de Nighthawk M5 5G mobiele router, erkend als CES 2020 Innovation Award Honoree, is nu wereldwijd beschikbaar. De Nighthawk M5 is ontworpen om hogere internetsnelheden te bieden met een lage latentie via het WiFi 6-netwerk en 5G draadloze connectiviteit. De router is makkelijk onderweg te gebruiken of tijdens vakantie. Daarnaast voorziet de Nighthawk M5 meerdere apparaten tegelijkertijd van betrouwbare internetconnectiviteit voor het hele gezin en biedt tevens de mogelijkheid om gelijktijdig HD-video’s te streamen of online games te spelen. De mobiele router is dankzij zijn veilige en betrouwbare verbinding ook geschikt voor zakelijke gebruikers.

De Nighthawk M5 mobiele router is een ideale oplossing voor mensen die op afstand werken of studeren. Daarnaast kan de router dienen als alternatief voor thuisinternet, dankzij de gigabit Ethernet-poort en externe antenne-poorten kunnen thuisgebruikers het signaalontvangst verbeteren. Met de mogelijkheid om de Nighthawk M5 aan te sluiten op een bestaande thuisrouter, via de 1Gbps Ethernet-poort, brengt de mobiele router 5G-snelheden in een thuisnetwerk, en kan ook gebruikt worden als een fail-over optie voor ononderbroken internet. De router is voorzien van een duurzame lithium-ionbatterij, die tot 13 uur voorziet van stroom en kan eventueel worden verwijderd bij gebruik op een vaste locatie, zoals in huis of op kantoor.

Beschikbaarheid

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NETGEAR
NETGEAR® (NASDAQ: NTGR) is sinds 1996 pionier in geavanceerde netwerktechnologieën voor huizen, bedrijven en serviceproviders over de hele wereld en leidt de sector met een breed scala aan bekroonde producten die zijn ontworpen om het leven van mensen te vereenvoudigen en te verbeteren. NETGEAR wil mensen in staat stellen samen te werken en verbinding te maken met een wereld van informatie en entertainment en is toegewijd aan het leveren van innovatieve en geavanceerde verbonden oplossingen, variërend van mobiele en cloudgebaseerde diensten voor verbeterde controle en beveiliging, tot slimme netwerkproducten, video via Ethernet voor Pro AV-applicaties en performance gaming routers om online gameplay te verbeteren.
Meer over NETGEAR
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.