Webfleet Solutions en Mercedes-Benz Connectivity Services bieden geïntegreerde telematica-oplossing

Partnerprogramma OEM.connect zorgt ervoor dat voertuigen van Mercedes-Benz een verbinding kunnen maken met het Software-as-a-Service (SaaS)-platform WEBFLEET zonder de noodzaak om hardware te installeren

| Webfleet Solutions | 2 min | 14 januari 2021 10:53
Copyright: Webfleet Solutions
Webfleet Solutions, de grootste telematica-aanbieder van Europa en een dochteronderneming van Bridgestone, maakt vandaag bekend dat Mercedes-Benz Connectivity Services is toegetreden tot zijn partnerprogramma OEM.connect. Deze deelname zorgt ervoor dat de personenauto’s en bestelwagens van Mercedes-Benz al in de fabriek worden uitgerust met connectiviteitstechnologie waarmee ze een verbinding kunnen maken met WEBFLEET, het platform voor wagenparkbeheer van Webfleet Solutions. De geïntegreerde oplossing maakt een einde aan de noodzaak om aftermarket-hardware te installeren en stelt wagenparkbeheerders in staat om sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter gebruik te maken van telematica-technologie.

De gezamenlijke oplossing maakt het mogelijk om voertuiggegevens rechtstreeks over te dragen naar WEBFLEET, de bekroonde oplossing voor wagenparkbeheer van Webfleet Solutions. Het enige dat nodig is om een verbinding tussen de voertuigen van Mercedes-Benz en dit platform te maken is het voertuigidentificatienummer (VIN). WEBFLEET biedt aan de hand van deze waardevolle voertuigdata duidelijke en praktisch toepasbare inzichten die wagenparkbeheerders in staat stellen om optimale prestaties uit hun wagenpark te halen, de operationele kosten terug te dringen en veilig en milieuvriendelijk rijgedrag te bevorderen. De dienst is gecertificeerd voor ISO/IEC 27001:2013 als waarborg van krachtige informatiebeveiliging.

“We vinden het geweldig om after-market met Mercedes-Benz Connectivity Services samen te werken. Zo kunnen we de reikwijdte van ons partnerprogramma OEM.connect vergroten en onze gezamenlijke klanten een geïntegreerde telematicaoplossing aanbieden”, zegt Taco van der Leij, vice president Webfleet Solutions Europe. “Met OEM.connect ontsluiten we de meerwaarde van voertuigconnectiviteit. Deze veilige en betaalbare oplossing vereenvoudigt het wagenparkbeheer en draagt bij aan kostenbesparingen. Uit deze samenwerking blijkt eens temeer het belang van het verzamelen en analyseren van telematica-data voor wagenparken. Het bundelen van onze expertise zal de toepassing van deze technologie in een stroomversnelling brengen.”

OEM.connect biedt organisaties die gebruikmaken van personenwagens en bestelwagens van Mercedes-Benz toegang tot de standaardapplicaties van WEBFLEET voor GPS-tracking en rapportage over de wagenparkprestaties, ritgegevens en het brandstofverbruik. Hiermee kunnen ze hun bedrijfsprocessen optimaliseren. Real time diagnostische kennisgevingen, zoals waarschuwingen bij een lage bandendruk, maken het mogelijk om de status van het wagenpark in real time te monitoren. Wagenparkbeheerders kunnen hun bestuurders op die manier veilig houden en de uitval van bedrijfswagens tot een minimum beperken. Alle voertuiggegevens zijn te raadplegen via de user interface van WEBFLEET en vanaf elke locatie opvraagbaar via de bijbehorende app.

De OEM.connect-oplossing voor voertuigen van Mercedes-Benz is per direct verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De oplossing zal in de toekomst in meer landen en regio’s beschikbaar zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Webfleet Solutions

Webfleet Solutions is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen, wordt door bedrijven van elke omvang gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten.
Meer over Webfleet Solutions

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.