Maak jij al gebruik van een product configurator?

| Elfsquad | 3 min | 15 januari 2021 10:25
Gewaardeerd
Copyright: Elfsquad
Misschien heb je nog nooit van de term product configurator gehoord, misschien heb je er in je werk al volop mee te maken gehad. De kans is echter groot dat je, ook als je er nog nooit van gehoord hebt, wel eens met zo’n configurator te maken hebt gehad. Hij wordt namelijk door steeds meer bedrijven ingezet, zeker ook bij online verkopen.

We willen resultaat zien

Steeds meer bedrijven zien in dat online shoppen steeds groter wordt. Dat vraagt om nieuwe technieken, die consumenten online vergelijkbare ervaringen geven als in een winkel. We willen dingen het liefst even vasthouden, aanraken en keuren voor we ze aanschaffen. Dat kan online niet, maar hele goede productfoto’s kunnen wel helpen. Een goede foto laat het product duidelijk zien en geeft de mogelijkheid om in te zoomen, zodat ook de details en het materiaal goed kunnen worden beoordeeld. Daarnaast is een product vanuit verschillende hoeken vastgelegd, of wordt zelfs de mogelijkheid geboden om het in 3D te bekijken. Tenslotte wordt visueel gemaakt hoe groot een product is, bijvoorbeeld door een model het kledingstuk in kwestie te laten dragen, of het product af te beelden in een herkenbare omgeving met genoeg objecten ter referentie.

Lastiger wordt het als het om een product gaat dat speciaal voor de klant wordt gemaakt. We willen steeds vaker unieke voorwerpen aanschaffen, dingen die verder niemand heeft, gepersonaliseerd of naar de eigen wensen samengesteld. Maar iets kopen zonder dat we het gezien hebben, dat vinden we lastig. Met redelijk simpele zaken, zoals het bedrukken van een T-shirt, kan een winkelier vaak met simpele software al laten zien hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Gaat het om complexere zaken, Denk hierbij aan volledige transportbanden, landbouwmachines, op maat gemaakte elektrische rolstoelen, is een uitgebreidere product configurator nodig om het product inzichtelijk te maken.

Helemaal naar je eigen wens

Wanneer een consument een product helemaal naar eigen inzicht kan samenstellen, zijn er wel wat zaken waarop moet worden gelet. Er moeten in het proces bijvoorbeeld alleen opties worden geboden die ook daadwerkelijk mogelijk zijn. Om de sneakers als voorbeeld te nemen: als een bepaalde bovenkant niet op de gekozen zool past, wil je niet dat deze beschikbaar is als keuze. Daarnaast wil je dat de consument de exact juiste prijs te zien krijgt, gebaseerd op alle gemaakte keuzes. Tenslotte wil je natuurlijk dat het product steeds goed te zien is, en wijzigingen direct resultaat geven in de configurator.

Een 3D configurator is doorgaans favoriet, omdat dit klanten in staat stelt om het product vanuit alle hoeken te bekijken. Zo ontstaat een duidelijk beeld, en heeft men echt het gevoel het product al voor zich te zien of zelfs in handen te hebben voor tot koop wordt overgegaan. Goede software zorgt er vervolgens voor dat alle keuzes direct worden doorgezet naar de productielijn, waar veelal geautomatiseerd kan worden begonnen met het samenstellen van dit unieke product.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Elfsquad
Elfsquad Product Configurator software: Verbind verkoop met productie. Met Elfsquad Product Configurator software werk jij aan het wegnemen van al je zorgen uit je pre-productieproces. Visueel verkopen, foutloos offreren en produceren. Zonder dubbele data invoer.
Meer over Elfsquad
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.