Simatic Drive Controller - de nieuwe motion controller met geïntegreerde aandrijfregeling

| Siemens | 2 min | 18 december 2019 11:34
Afbeelding: Simatic Drive Controller | Copyright: Siemens
  • Simatic S7-1500 controller en Sinamics S120-aandrijfbesturing in één ruimtebesparend apparaat met uitgebreide motion control-functionaliteit
  • Krachtig voor high-end toepassingen, met geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit (safety) voor de controller en de aandrijving
  • Uitgebreide communicatie-interfaces, technologie-I/O's en cross-PLC synchronisatie voor een eenvoudige implementatie van modulaire machineconcepten
  • Bewezen engineering in TIA Portal

Siemens breidt zijn productportfolio van Technologie-CPU's uit met de Simatic Drive Controller. De nieuwe controller combineert een Simatic S7-1500 controller met een Sinamics S120 aandrijving in één apparaat. Een combinatie van Simatic technologie met motion control- en veiligheids-functionaliteiten waardoor ruimte wordt bespaard. Dit maakt het eenvoudig om aan de vereisten van een compacte, flexibele en krachtige automatiseringsoplossingen te voldoen. De prestaties van de nieuwe controller komen met name tot hun recht bij toepassingen met meerdere assen, waarbij een (multi-axis-)aandrijfsysteem wordt gebruikt, bijvoorbeeld verpakkings-, druk- en textielmachines. 

De controller is verkrijgbaar in twee prestatieklassen: CPU 1504D TF en CPU 1507D TF. Dankzij de geïntegreerde veiligheidsfunctionaliteit voor de controller en de aandrijving kan zelfs aan hoge eisen op het gebied van machineveiligheid worden voldaan. 

De Simatic Drive Controller is uitgerust met uitgebreide interfaces, waaronder drie Profinet-interfaces en een Profibus-interface voor de communicatie met bijvoorbeeld HMI, I/O’s, andere aandrijfsystemen alsmede ingebouwde technologie-I/O's. Dit maakt een efficiënte implementatie van dynamische motion control-toepassingen mogelijk. 

Met de functie "Cross-PLC synchronous operation", die nu beschikbaar is in alle technologie-CPU's, kan de synchronisatie van aandrijfassen over meerdere CPU's worden geïmplementeerd. Hierdoor zijn er vrijwel geen grenzen aan het aantal assen in een installatie. Naast de prestatieverdeling over meerdere CPU's, kunnen modulaire automatiseringsconcepten ook eenvoudig worden geïmplementeerd dankzij de Cross-PLC synchronisatie. De engineering van de Simatic Drive Controller wordt comfortabel en efficiënt uitgevoerd in het Engineering Framework TIA Portal. 

Achtergrondinformatie

Individuele producten vereisen machines en productielijnen die snel en eenvoudig kunnen worden aangepast aan verschillende formaten, producttypes en productieprocessen. Vooral in de productie zijn maximale flexibiliteit, efficiëntie, precisie en beschikbaarheid van groot belang. Ook de betrouwbare bewaking van alle bewegingen in de productiemachines speelt een essentiële rol. Siemens biedt passende technologische oplossingen op basis van de Simatic Advanced, Distributed en Drive Controllers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.