IBM registreert 9.130 patenten in 2020

| IBM | 2 min | 19 januari 2021 12:09
Copyright: IBM
Wetenschappers en onderzoekers van IBM hebben in 2020 9.130 Amerikaanse patenten ontvangen. Dit is het grootste aantal van alle bedrijven ter wereld. IBM is toonaangevend in de branche wat betreft het aantal toegekende patenten op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Cloud, quantum computing en beveiliging.

Afgelopen jaar was IBM toonaangevend op de volgende gebieden:

AI intuïtiever maken

IBM ontving meer dan 2.300 AI-patenten om bedrijven te helpen met het opschalen van AI. Het bedrijf kreeg patenten variërend van technologie om virtuele agenten beter te laten reageren op emoties wanneer ze met klanten praten, tot AI die mensen kan helpen om moeilijke beslissingen te nemen.

Stroomlijnen van hybrid Cloud implementaties aan de Edge

IBM ontving meer dan 3.000 patenten met betrekking tot (hybride) Cloud technologieën. Eén van de cruciale beslissingen waarmee CIO's vandaag worden geconfronteerd, is bepalen welke gegevens op locatie worden verwerkt en welke in de Cloud. IBM-uitvinders hebben een technologie ontwikkeld om de dataverwerkingscomponenten intelligent te verdelen tussen de Cloud, de edge en de computerapparatuur daartussenin. Het biedt het potentieel om de hybride cloud aanzienlijk te optimaliseren voor IoT-workloads die gevoelig zijn voor latentie.

De basis leggen voor krachtige quantum toepassingen

Ook op het gebied van quantum computing ontving IBM veel patenten. Zo vereenvoudigt bijvoorbeeld één patent het in kaart brengen van quantum moleculaire simulatie op een quantum computer. Hierdoor zijn onderzoekers in staat om simulerende chemische reacties op quantum computers te onderzoeken. IBM kreeg ook een patent dat de basis legt voor het onderzoeken van nauwkeurigere en efficiëntere risicoanalyse berekeningen op een quantum computer.

Maximale beveiliging voor de meest gevoelige gegevens

IBM heeft meer dan 1.400 security gerelateerd patenten ontvangen. Eén van de patenten wordt gebruikt voor volledig homomorphic encryption (FHE). FHE is een opkomende technologie die is ontworpen om data versleuteld te laten blijven, zelfs wanneer ze worden verwerkt of geanalyseerd in Cloud omgevingen of omgevingen van derden. Met de groei van de hybride Cloud zullen gevoelige gegevens nog breder worden geanalyseerd, opgeslagen en gedeeld tussen platforms en partijen. Hierdoor zal data nog meer worden blootgesteld aan verschillende beveiligingscontroles en risico's. Hoewel de huidige versleutelingstechnieken het mogelijk maken om data te beschermen tijdens opslag en transport, moet data worden ontsleuteld terwijl ze worden verwerkt of geanalyseerd. Op deze manier zijn gegevens kwetsbaarder voor diefstal of blootstelling. FHE is een opkomende en geavanceerde coderingstechnologie waarmee data gecodeerd blijft, zelfs wanneer gegevens worden verwerkt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.