Wat kun je allemaal met een domeinnaamregistratie?

| Yourhosting | 2 min | 19 januari 2021 17:25
Copyright: Yourhosting
Vrijwel ieder bedrijf heeft online een domeinnaamregistratie: het is tegenwoordig immers erg belangrijk om op het web aanwezig te zijn! Wat heb je nu eigenlijk precies aan een domeinnaamregistratie? Je kunt hier verschillende dingen mee doen, die we graag voor je opsommen.

Website

De belangrijkste reden voor een domeinnaamregistratie? Dat is meestal om een website te kunnen maken. Met je domeinregistratie is het namelijk mogelijk om op de door jou gekozen domeinnaam je site in te richten. Hierbij kies je jouw ideale domeinnaam en een bijbehorende extensie, zoals .nl, .com of mindere bekende extensies waaronder .site of .online. Je kunt je website helemaal naar smaak inrichten – maak er bijvoorbeeld een portfolio van of zorg dat je klanten hier terecht kunnen voor alle informatie waar ze naar op zoek zijn. Het is verstandig om een domeinnaam te kiezen die past bij jouw bedrijf en jouw branche: zorg voor duidelijkheid voor je klanten. Verder is het zaak om de naam zo kort en bondig mogelijk te houden, om verwarring voor te zijn en de naam zo aantrekkelijk mogelijk te houden.

Webshop

Misschien denk je niet zozeer aan een website, maar is het juist je wens om een webshop te beginnen. Ook daar heb je domeinregistratie voor nodig: zo kun je jouw plek op het web bemachtigen om je producten te verkopen. Je domein registreren voor een webshop werkt nagenoeg gelijk aan het registreren van een domein voor een website – alleen is het doel van je online locatie verschillend. Hoewel je je webshop ook kunt aanmaken op al bestaande platformen die verkopers op weg helpen, is het professioneler om je shop op je eigen domein te openen: je online shop is zo namelijk jouw eigendom. Ook ben je op deze manier niet afhankelijk van andere partijen – wel zo’n prettige manier van werken.

Mailadres

Wist je dat je je domeinregistratie ook kunt gebruiken om e-mails mee te versturen? Dit is bijvoorbeeld relevant als je (nog) niet per se van plan bent om een website of webshop in te richten, maar wel veel zakelijke mails verstuurt. Het staat namelijk toch zeker een stukje professioneler als je de mails stuurt vanuit je eigen domeinnaam dan wanneer je dit doet vanuit mailservices die met name bedoeld zijn voor persoonlijk mailverkeer. Zo laat je dus een betere indruk achter bij je klanten en relaties. Je kunt je eigen mailadres natuurlijk ook combineren met je eigen website of webshop: ga voor een overkoepelend geheel waarbij alle onlinecommunicatie op dezelfde domeinnaam staat. Op die manier maak je het zo eenvoudig mogelijk, voor zowel jezelf als je contacten!

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Yourhosting
Yourhosting is een van de grootste hostingproviders van Nederland, gespecialiseerd in shared hosting en VPS, domeinnamen, SSL, en clouddiensten zoals Office 365. We zijn er voor iedereen. Of het nu voor een grote of kleine onderneming is, of voor thuis.

Al meer dan 15 jaar doen we er alles aan om onze klanten de best mogelijke performance, veiligheid en support te geven. Met een team van gedreven experts onderscheiden we ons als premium webhoster door onze deskundigheid, klantvriendelijkheid en vergaande service.
Meer over Yourhosting
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.