Miljoenen euro’s weggegooid aan ongebruikte tech cadeaus door frustratie ouderen

| Kaspersky | 2 min | 18 december 2019 11:45
Afbeelding: The Rise of ‘Can you just | Copyright: Kaspersky
Voor veel mensen is de feestmaand december een dure periode. Helaas wordt veel van het geld figuurlijk weggegooid, omdat ouderen niet weten hoe ze hun cadeaus moeten gebruiken. Hierdoor blijven cadeaus ongebruikt liggen. Kaspersky heeft ontdekt dat dit vaker voorkomt dan mensen durven toegeven. Na een beleefd ‘dankjewel’ hebben veel ouders en senior familieleden geen idee wat ze aan moeten met hun nieuwe tech-gerelateerde cadeaus.

Een op de tien (13%) ouders met kinderen van 11-plus zegt dat ze langer dan een maand bezig waren met het installeren van een tech-gerelateerd cadeau. Van de ondervraagde ouders met kinderen van 16 jaar en ouder, beschouwd 55% zichzelf als groentjes op tech-gebied. Meer dan een derde (36%) van deze ouders geeft toe dat ze het gebruik van technologie dagelijks als een uitdaging ervaren. Het rapport ‘The Rise of Can You Just…’ van Kaspersky laat zien dat ouders moeite hebben om optimaal gebruik te maken van gadgets. 

“Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en er worden ongetwijfeld heel wat mooie gadgets onder de kerstboom gelegd. Helaas zullen veel mensen die dergelijke cadeaus krijgen er weinig profijt van hebben, omdat ze niet weten hoe ze deze apparaten moeten instellen. Het is echt zonde dat ouders en senioren hier de aansluiting missen”, vertelt Martijn van Lom, general manager Noord-Europa bij Kaspersky.

“Of het nu gaat om de nieuwste slimme luidspreker of om een nieuwe tablet, gadgets zijn steeds makkelijker direct vanuit de doos in gebruik te nemen. Met een beetje hulp van een dierbare of deskundig advies, kunnen oudere mensen net zo genieten van nieuwe producten en diensten als de jongere generatie”, vervolgt Martijn van Lom. 

Ouderen voorkomen eindeloze frustraties bij het instellen van hun tech-gerelateerde cadeaus door een reeks richtlijnen te volgen. Zo kunnen ze de cadeaus die ze tijdens de feestdagen hebben ontvangen in gebruik nemen zonder al te veel tijd van hun dierbaren op te eisen.

Onderzoeksmethodologie

Een online enquête onder 500 Nederlanders van 17 jaar en ouder, met nationaal representatieve quota bepaald voor geslacht, leeftijd en regio, uitgevoerd door onafhankelijk marktonderzoeksbureau Arlington Research in april 2018. Wereldwijd is de online-enquete afgenomen onder 11.000 burgers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Kaspersky
Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen.
Meer over Kaspersky
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.