Ondanks zorgen rond security groeit het vertrouwen van IT-professionals in de public cloud

Nieuwe wereldwijde survey van Barracuda over cloud networking

| Barracuda Networks | 3 min | 20 januari 2021 10:27
Copyright: Barracuda Networks
 • Ruim drie kwart van de organisaties gebruikt meerdere cloud platforms, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform
 • Ruim de helft (56%) van de respondenten worstelt met de beschikbaarheid en met ‘always-on’ toegang tot cloud applicaties
 • Bijna 70% van de respondenten ervaart vertragingen (latency) en prestatieproblemen bij SaaS-taken, zoals Office 365
 • Meer dan 60% zegt dat de MPLS-kosten sterk toenemen door seizoensgebonden pieken in de werklasten
Een nieuw rapport van Barracuda - Cloud networks; Shifting into Hyperdrive - laat zien hoe IT-beslissers over de hele wereld denken over de public cloud, uitdagingen rond de toegang tot public cloud diensten, security en andere thema’s op het gebied van de public cloud.

De survey is uitgevoerd door de onafhankelijke marktonderzoeker Censuswide onder 800 executives, team managers en andere profielen die verantwoordelijk zijn voor de cloud infrastructuur van hun organisatie. De respondenten zijn afkomstig van organisaties van iedere grootte in EMEA, APAC en de VS, in tal van sectoren, waaronder de bouw, educatie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, tech, manufacturing, retail en transport.

Hoewel IT-professionals meer vertrouwen krijgen in de cloud blijkt uit de survey ook dat organisaties tegen beperkingen aanlopen op het gebied van toegang tot de cloud.

Enkele interessante uitkomsten:
 • IT-professionals krijgen meer vertrouwen in de cloud:
  • Ruim drie kwart van de respondenten gebruikt meerdere cloud providers, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform;
  • Bijna 80 procent zegt dat hun organisatie een netwerk op basis van Azure heeft uitgerold.
 • Organisaties lopen tegen grenzen aan op het gebied van cloud toegang:
  • Ruim de helft (56%) van de respondenten worstelt met de beschikbaarheid en met ‘always-on’ toegang tot cloud applicaties voor hun organisatie;
  • Bijna 70 procent ervaart vertragingen (latency) en prestatieproblemen bij SaaS-taken, zoals Office 365.
 • Het gebruik van bestaande netwerkinfrastructuur wordt steeds duurder:
  • Ruim 70 procent van de respondenten gebruikt traditionele toegangsmethoden in het netwerk van hun organisatie, zoals MPLS (huurlijnen);
  • Ruim 60 procent zegt dat de kosten voor MPLS sterk toenemen, door seizoensgebonden pieken in de workloads.
 • IT-professionals zoeken gemakkelijkere en voordeligere connectiviteit:
  • Ruim 70 procent van de respondenten is van plan om in de komende 12 maanden een SD-WAN oplossing te implementeren, om zo de cloud connectiviteit te verbeteren;
  • 70 procent noemt security als een belangrijk punt van zorg bij het implementeren van een SD-WAN oplossing;
  • Ook zegt bijna 60 procent dat hun organisatie terughoudend is over het gebruik van een SD-WAN oplossing, omdat ze denken dat deze complex en kostbaar is.

“Nu organisaties hun infrastructuur radicaal transformeren en steeds meer vertrouwen op de public cloud, lopen ze tegen nieuwe uitdagingen aan rond connectiviteit en security”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Maar met behulp van flexibele en veilige Secure Access Service Edge (SASE) oplossingen kunnen organisaties van iedere grootte de connectiviteit verbeteren, het beheer vereenvoudigen en de beveiliging versterken.”

Het volledige rapport Cloud networks; Shifting into Hyperdrive is hier te downloaden: http://www.barracuda.com/sase-report.

Overige info

Download Future Shock: The Cloud Is the New Network: https://www.barracuda.com/cloud-market
Download Secure SD-WAN: The Launch Pad Into Cloud: https://www.barracuda.com/sdwan-report-2020

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Barracuda Networks
Barracuda streeft ernaar de wereld veiliger te maken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat iedere organisatie toegang moet hebben tot securityoplossingen van enterpriseklasse, die geschikt zijn voor de cloud. Oplossingen die makkelijk aan te schaffen, uit te rollen en te gebruiken zijn. Barracuda beschermt e-mail, netwerken, data en toepassingen met innovatieve oplossingen die met de klant mee groeien en zich aanpassen aan de bedrijfsontwikkeling. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op Barracuda voor bescherming – zodanig dat zij misschien niet eens weten dat ze een risico lopen – zodat zij zich volledig kunnen focussen op de verdere groei van het bedrijf.
Meer over Barracuda Networks
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.