NTT biedt Cyber Threat Sensor aan klanten na SolarWinds-aanval

Nu verschillende kwetsbaarheden duidelijk zijn geworden, biedt NTT klanten een gratis 30 dagen-trial

| NTT | 2 min | 20 januari 2021 10:58
Copyright: NTT
NTT Ltd., de wereldwijde technology services provider, biedt gekwalificeerde klanten een gratis gespecialiseerde sensor-mogelijkheid* Hiermee kan een onderneming of overheidsinstelling een initiële beoordeling doen van de risico’s die zij lopen in verband met de recente SolarWinds-incidenten en potentiële manieren om een aanval tegen te gaan.

In december maakte een supply chain-aanval via de veelgebruikte SolarWinds-software voor netwerkmanagement het mogelijk om malware te distribueren naar ten minste 18.000 organisaties wereldwijd. Inmiddels zijn ook bijkomstige dreigingen vastgesteld die applicaties en data van organisaties in gevaar brengen. De beoordeling van NTT op deze aanvallen is hier te zien.

Als antwoord op deze aanvallen biedt NTT bedrijven die denken dat ze een risico lopen een gratis 30-dagen proef van zijn ‘Specialized Sensor for SolarWinds Detection and Alerting voor alle platforms behalve Azure.

Het aanbod omvat:
  • De inzet van een gespecialiseerde sensor in AWS- en GPC-omgevingen voor het detecteren van Indicators of Compromise (IOC’s), die specifiek zijn voor SolarWinds-aanvallen.
  • Near real time-notificatie van de beveiligingsafdeling van een organisatie als een geslaagde aanval gedetecteerd wordt.
  • Een praktisch incident-rapport dat direct en automatisch wordt geleverd na een detectie van een IOC die verband houdt met een geslaagde SolarWinds-aanval.
Klanten kunnen NTT daarna betrekken bij een diepgaandere review, analyse, aanbevelingen en oplossingen, waaronder een snelle assessment van een eventueel incident. . NTT levert tevens managed security services zoals Security Operations Center as a Service (SOCaaS) en de ontwikkeling van een overall strategie voor Supply Chain Security Assurance. Deze strategie helpt klanten bij het monitoren van hun technologie-assets en het terugdringen van toekomstige risico’s.

Matt Gyde, bestuursvoorzitter en CEO van de Security Division van NTT Ltd., zegt: “Cyberaanvallers hebben de disruptie van de COVID-19-crisis misbruikt om vorig jaar wereldwijd een versnelde golf van cyberaanvallen uit te voeren. De SolarWinds-incidenten werden door zeer geavanceerde partijen georkestreerd en maken misbruik van veelgebruikte softwarepakketten. NTT biedt klanten nu proactief de middelen om potentiële problemen in hun technologie-infrastructuur aan te pakken en eventuele gaten te dichten.”

“Bij NTT is ons blijvende commitment om de wereld beter te maken dankzij de kracht van technologie. Nu we richting het nieuwe normaal gaan, hebben we de mogelijkheid om een betere, verbonden toekomst te bouwen. Dankzij innovatie zijn de mogelijkheden van technologie om goede dingen te doen oneindig”, aldus Gyde.

Meer informatie over dit aanbod is hier beschikbaar.

*) Bestaande en nieuwe klanten die voldoen aan NTT’s criteria kunnen gebruikmaken van dit aanbod.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NTT
NTT is een toonaangevende wereldwijde technology services provider. We hebben de expertise van veel bedrijven gebundeld tot één leverancier van technology services. We trekken op met partnerorganisaties over de hele wereld om tot slimme, technologische oplossingen te komen. Slim betekent voor ons data gestuurd, verbonden, digitaal en veilig.
Meer over NTT
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.