Google Cloud en Nokia werken samen aan cloudgebaseerde 5G-oplossingen voor communicatiedienstverleners

| Google | 2 min | 21 januari 2021 13:40
Copyright: Nokia
Google Cloud en Nokia gaan een wereldwijd, strategisch partnerschap aan om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor communicatiedienstverleners. De oplossingen zijn erop gericht om netwerkinfrastructuren te moderniseren en te bouwen op een cloud-native 5G Core. In het kader van dit partnerschap werken Google Cloud en Nokia nauw samen om cloud-native netwerkfuncties te valideren, te optimaliseren en te ontwikkelen. De twee bedrijven ontwikkelen daarnaast oplossingen die communicatiedienstverleners helpen om 5G-connectiviteit en -diensten schaalbaar te leveren.

George Nazi, VP, Telco, Media & Entertainment Industry Solutions bij Google Cloud: "Communicatiedienstverleners hebben een enorme kans om de digitale transformaties van bedrijven aan de edge te ondersteunen met zowel 5G-connectiviteit als cloud-native toepassingen. Dit vereist een gemoderniseerde infrastructuur, gebouwd voor een cloud-native 5G-core. We zijn er trots op om te morgen samenwerken met Nokia en zo de telecommunicatie-industrie te ondersteunen en te helpen met uitbreiden."

Ron Haberman, CTO van Cloud en Netwerkdiensten bij Nokia: "In de afgelopen vijf jaar is de telecomindustrie geëvolueerd van fysieke apparaten naar virtuele netwerkfuncties - en nu dus naar cloud-native oplossingen. Bij Nokia zijn we enthousiast om samen te werken met Google Cloud in dienst van onze klanten, zowel CSP's (communicatiedienstverleners) als andere organisaties, en hen de keuze en vrijheid te bieden om workloads lokaal en in de publieke cloud te laten draaien. Cloud-native netwerkfuncties en automatisering maken een nieuw niveau van wendbaarheid en use-cases mogelijk in dit 5G-tijdperk."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.