Celonis stelt nieuwe Chief Marketing Officer en Chief Design Officer aan

Dave Peterson wordt benoemd tot CMO, Christian Flaccus sluit zich aan bij Celonis als CDO

| Celonis | 2 min | 25 januari 2021 10:36
Afbeelding: Christian Flaccus, CDO Celonis | Copyright: Celonis
Celonis, wereldwijd leider in Execution Management Systems (EMS), kondigt versterking van het leiderschapsteam aan. Daarin worden Dave Peterson en Christian Flaccus benoemd tot respectievelijk Chief Marketing Officer (Peterson) en Chief Design Officer (Flaccus).

“Celonis heeft als missie om CEO’s te helpen bij het repliceren van alle bedrijfsuitvoering van verouderde, analoge systemen naar intelligente executiesystemen. Dat vereist een passie en een unieke vaardigheid om onze categorie, marketing en creatieve uitvoering te leiden”, aldus Alexander Rinke, mede-oprichter en co-CEO van Celonis. “Dave en Christian zijn niet alleen toonaangevende experts op het gebied van marketing en productervaring, maar ze hebben ook de mentaliteit die nodig is om ons te helpen groeien en Celonis te vestigen als een duurzaam bedrijf voor de lange termijn.”

Dave Peterson brengt 30 jaar aan ervaring mee op het gebied van bedrijfsvoering, marketinguitvoering en categorieontwerp. Hij is mede-oprichter van Play Bigger, waar hij samen met partners meer dan 50 bedrijfscategorieën ontwierp. Daarnaast coachte hij zakelijke ondernemers en hielp hij bij hun portefeuille(s) meer dan 40 miljard dollar aan categorie- en bedrijfswaarde te genereren. Peterson is co-auteur van het boek ‘Play Bigger: How Pirates, Dreamers and Innovators Create and Dominate Markets’. Het boek wordt als verplichte literatuur beschouwd voor bedrijfsleiders op het gebied van categorieontwerp. Voorafgaand aan Play Bigger was Peterson Chief Marketing Officer bij Coverity en Aggregate Knowledge, en VP Marketing en Communicatie bij Mercury Interactive Corp.

Als nieuwe Chief Design Officer brengt Christian Flaccus 20 jaar ervaring mee in het werken met toonaangevende merken om hun merk en digitale strategie te ontwikkelen. Flaccus komt over van SNK, een gerenommeerd UX-design en B2B-bureau waar hij Managing Creative Director was. Daarnaast maakte Flaccus deel uit van het oprichtingsteam van Hybris, een e-commerce platform dat later door SAP werd overgenomen. Na deze overname leidde hij meer dan 15 jaar de merkstrategie, ontwikkeling en uitvoering bij SAP Hybris.

Zowel Flaccus als Peterson kijken uit naar de samenwerking bij Celonis. Peterson: “Ik heb nog nooit in mijn hele carrière een bedrijf gezien dat zo goed in staat is om de manier waarop bedrijven werken en uitvoeren volledig te veranderen, uiteraard met behulp van data. Ik ben blij en vereerd om me aan te sluiten bij Celonis en onderdeel uit te maken van de ambitieuze doelstellingen.” Flaccus vult aan: “Celonis is een once-in-a-generation bedrijf, een kans die ik niet kon laten liggen. Het ontwikkelen van de nieuwe merkidentiteit voor de Execution Management System-categorie is ontzettend spannend en ik kijk er naar uit om mee te mogen bouwen aan dit must-watch bedrijf.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Celonis
Celonis is een softwarebedrijf dat de Intelligent Business Cloud aanbiedt, een oplossing gebaseerd op process mining-technologie. Als marktleider in process mining, helpt Celonis bedrijven snel inzicht te krijgen in operationele processtromen voor het optimaliseren van hun bedrijfstransformatie. Dit resulteert in besparingen en tegelijkertijd zorgt het voor een hogere klanttevredenheid.
Meer over Celonis
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.