NAVO kiest Thales voor levering eerste defence-cloud voor strijdkrachten

| Thales | 3 min | 25 januari 2021 11:18
Copyright: Thales
  • De NAVO heeft Thales geselecteerd om de eerste defence-cloud capaciteit te leveren die over het gehele operationele gebied kan worden uitgerold. Het betreft een compacte en volledig gecertificeerde oplossing voor end-to-end beheer en controle van connectiviteit, applicaties en datahosting.
  • Nexium Defence Cloud is geselecteerd door de NAVO omdat het voldoet aan de strengste militaire veiligheids- en interoperabiliteitsnormen.
  • Thales' oplossing garandeert de soevereiniteit en strategische autonomie van de strijdkrachten.
De NAVO heeft Thales geselecteerd om de eerste gecertificeerde defence-cloud oplossing te leveren die in minder dan 24 uur kan worden ingezet in een operationeel gebied. Thales is na een wereldwijde aanbestedingsprocedure geselecteerd op basis van haar knowhow op het gebied van de integratie van defensiesystemen. Met dit contract laat Thales zien dat het over de capaciteit beschikt om de beste beschikbare civiele en commerciële technologieën te integreren en aan te passen aan de behoeften van de strijdkrachten.

Aangezien militaire operaties steeds meer datagedreven worden, is het voor de krijgsmacht cruciaal om toegang te hebben tot data en applicaties. Thales’ defence-cloud stelt de krijgsmacht in staat om data real-time te analyseren en te delen vanuit het commandocentrum naar het operationeel gebied. Hiermee wordt de digitale transformatie volledig veilig voortgezet en de beslissingscyclus verkort, zodat operationeel voordeel wordt behaald en behouden.

Tot op heden kon het maanden duren en waren tientallen gespecialiseerde technici nodig, werkzaam op locaties in de buurt van de gevechtszone, om de vereiste middelen in te zetten. Met Nexium Defence Cloud en de bijbehorende Service Design Studio met orkestratiesysteem in te zetten, kan een klein team van experts binnen een paar uur IT-services en -applicaties inzetten op locaties duizenden kilometers verderop. Deze oplossing is gebaseerd op een holistische benadering die applicatiebeheer, IT, netwerken en beveiliging omvat, met een systeemarchitectuur die is ontworpen om verschillende niveaus van vertrouwelijkheid mogelijk te maken.

Nexium Defence Cloud omvat de best beschikbare civiele en commerciële technologieën om een complete, modulaire en zeer geavanceerde oplossing te bieden waardoor troepen volledig autonoom kunnen werken in het operationeel gebied. Het biedt een breed scala aan mogelijke configuraties. Van gemakkelijk schaalbare infrastructuur met zeer uitgebreide capaciteit voor het commando hoofdkwartier, tot alles-in-één systemen die een vooruitgeschoven basis in een paar uur transformeren tot een nieuwe cloud-omgeving.

Het feit dat heel eenvoudig onderlinge verbindingen kunnen worden gelegd tussen ad hoc ingerichte organisaties en commandostructuren, verhoogt de effectiviteit van de missie waarbij een ongeëvenaard beveiligingsniveau wordt gehanteerd.

Nexium Defence Cloud is de meest compacte, modulaire en sterk geïntegreerde oplossing die momenteel beschikbaar is. Het omvat alle componenten van de militaire commandoposten (hardware behuizing, servers, gegevensopslagmedia, toezichtsysteem, etc.) en het voldoet aan prestatie-eisen qua grootte, gewicht en vermogen (SWaP - size, weight & power) om de implementatie te vereenvoudigen en logistieke bewegingen te minimaliseren.

Met dit contract bewijst Thales nogmaals haar knowhow op het gebied van systeemcertificering en standaardisatie. De defence-cloud oplossing is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Federated Mission Networking (FMN) -standaard van de NAVO, welke het raamwerk vormt voor samenwerking tussen commando- en controlenetwerken voor coalitietroepen. Nexium Defence Cloud heeft alles in huis om de benchmarkoplossing te worden voor inzetbare commandoposten. Het heeft een hoge toegevoegde waarde, die nodig is voor toekomstige coalitieoperaties.

“Thales is trots op deze eerste inzetbare, gecertificeerde, defence-cloud oplossing om de strijdkrachten te ondersteunen bij hun digitale transformatie. We zijn de NAVO dankbaar voor het blijvende vertrouwen in onze expertise op het gebied van veilige, interoperabele informatie- en communicatiesystemen.” Marc Darmon, Executive Vice-president, Secure Communication- and Information Systems, Thales.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft.
Meer over Thales
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.