Aan het werk waar je je ook bevindt: zo kan het

| InSpark | 2 min | 25 januari 2021 12:33
Copyright: InSpark
We zijn er allemaal aan gewend geraakt. We weten niet beter dan dat we ons werk altijd en overal kunnen verrichten, als het om werk gaat dat via een computer plaatsvindt althans. Toch geldt voor een heel groot deel van de huidige werkenden dat zij de tijd waarin dat nog helemaal niet het geval was nog volop hebben meegemaakt. De stap van een vaste desktop die zich op een vaste werkplek in een kantoor bevond naar de situatie waarin we ons nu bevinden, dat is een hele flinke.

Waar sla je het op?

Bevindt jouw werk zich nog echt op de computer waarop je werkt? Of bevindt het zich ergens ‘in de cloud’? Veel mensen zullen het antwoord op deze vraag misschien niet zo snel kunnen geven. Over het algemeen geldt dat steeds meer bedrijven zijn gaan werken met een opslag die zich buiten de apparaten die worden gebruikt, en zelfs buiten het bedrijfsnetwerk bevindt. De cloud, een manier om informatie en documenten online op te slaan, biedt namelijk veel meer flexibiliteit ten opzichte van lokaal opslaan.

En die flexibiliteit, die hebben we meer en meer nodig. We zijn niet meer gewend om op slechts één enkele plek ons werk te doen. We nemen onze laptop met ons mee, en willen graag overal waar we dat willen kunnen inloggen om verder te gaan waar we gebleven waren met ons werk. Maar dat niet alleen. We vinden het ook wel zo prettig als we op verschillende apparaten kunnen werken. Als we het document waar we op onze laptop aan gewerkt hebben ook op onze tablet of telefoon kunnen openen of bewerken, bijvoorbeeld. Net als onze mail, die willen we ook op verschillende devices kunnen lezen en beantwoorden.

Hoe richt je dit in?

Hoe je deze nieuwe manier van werken faciliteert, dat verschilt per bedrijf. Er zijn meerdere mogelijkheden die deze flexibiliteit mogelijk maken, waarbij voor bijna ieder bedrijf wel de juiste oplossing te vinden is. Veel bedrijven kiezen voor een cloud platform zoals Microsoft Azure, waarmee veel processen online geregeld en beheerd kunnen worden. Dit is vooral iets dat aan de beheerderskant speelt.

Voor veel gebruikers is Windows Virtual Desktop iets waar zij mee te maken krijgen. Deze handige software zorgt ervoor dat men niet alleen altijd en overal in kan loggen om te werken, maar dat het scherm waarop dit gebeurt er ook altijd hetzelfde uitziet. Op welke plek en op welk apparaat je ook inlogt, je krijgt je vertrouwde desktop te zien en werkt overal op precies dezelfde manier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over InSpark
InSpark ondersteunt en stimuleert organisaties bij hun digitale transformatie. Onze innovaties en securityservices zorgen voor blijvend resultaat met grote positieve impact voor onze klanten. Ons motto: innovate to accelerate. De professionals van InSpark beschikken over diepgaande expertise van state-of-the-art Microsoft-technologie. Full service en full force, zodat klanten en medewerkers het maximale uit technologie kunnen halen.
Meer over InSpark
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.