Eerste vestiging SPIE Nederland in recordtempo aangesloten op enterprise-platform van IFS

| IFS | 2 min | 19 december 2019 14:43
Copyright: IFS
Slechts zeven maanden na het zetten van de handtekeningen onder de contracten, is de eerste vestiging van SPIE Nederland al overgestapt op de planning- en enterprisesoftware van IFS. Het implementatietraject werd voorafgegaan door een proof of concept-fase van vier maanden. Hoewel deze snelle implementatie anders doet vermoeden, gaat het hier om een bijzonder omvangrijk project, waarbij SPIE Nederland in fases naar het nieuwe enterprise-platform wordt overgezet. De grote betrokkenheid en aanpak vanuit het team van SPIE Nederland droeg in belangrijke mate bij aan dit succes.

Vanuit de wens om haar marktpositie te versterken en zich voor te bereiden op toekomstige activiteiten, startte SPIE Nederland een uitgebreid selectieproces voor de aanschaf van een enterprise-platform. Dit moest de oude bedrijfssystemen vervangen en tegelijk alle bedrijfskritische processen efficiënter maken, marges verbeteren en software van buitenaf na overnames sneller integreren. SPIE Nederland koos uiteindelijk voor IFS Applications™ van IFS. En nu in december draait de eerste vestiging – SPIE-locatie Terneuzen – al op het nieuwe enterprise-platform.

Gefaseerde invoer

In eerste instantie maakt SPIE Nederland gebruik van de basisfunctionaliteiten. In een latere fase worden meer geavanceerde functionaliteiten toegevoegd en reeds geïmplementeerde functionaliteiten uitgebreid. Kawe Eghdami, programmamanager bij SPIE Nederland: “Dankzij deze gefaseerde invoer, maar zeker ook dankzij de uitstekende samenwerking tussen de teams van IFS en SPIE Nederland, kon de eerste vestiging in recordtijd live gaan met de nieuwe software. We zijn echt onder de indruk van de wijze waarop IFS met ons samenwerkt en de eenheid binnen het team. Door een gefaseerde benadering te hanteren bij de ingebruikname van het nieuwe enterprise-platform kunnen we nu al profiteren van de voordelen die dit platform ons gaat bieden, in de vorm van onder andere hogere efficiënte en flexibiliteit.”
 
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het aansluiten van de overige vestigingen van SPIE Nederland op de enterprise-software van IFS in volle gang. Naar verwachting gaat het project twee jaar in beslag nemen. 
 
Marco Verdonschot, algemeen directeur bij IFS Benelux, is trots op de snelle uitvoering van het project: “Dit succes is onder meer toe te schrijven aan het feit dat we vanuit SPIE Nederland een vast, toegewijd team kregen toegewezen met beslissingsbevoegdheid, waardoor alle betrokkenen tot in detail van de ontwikkelingen op de hoogte waren en de communicatielijnen kort konden blijven.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
IFSERP
Over IFS
IFS™ ontwikkelt en levert wereldwijd enterprise-software voor klanten die goederen produceren en distribueren, assets onderhouden en servicegerichte activiteiten beheren. De branche-expertise van onze mensen en oplossingen in combinatie met de inzet voor onze klanten, maken IFS een erkend leider en de meest aanbevolen leverancier in onze sector.
Meer over IFS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.