Dematic automatiseert hoofddistributiecentrum Landmark Group

| Dematic | 4 min | 26 januari 2021 9:44
Gewaardeerd
Copyright: Landmark Group
  • Uitgebreide automatiseringsoplossingen op 265.000 vierkante meter
  • Grootste Dematic Multishuttle® met meer dan 1200 shuttles in gebruik
  • Kleding-op-kapstoksysteem van Dematic voor twee miljoen items geïnstalleerd
Dematic kondigt de afronding aan van een geautomatiseerd distributiecentrum voor de Landmark Group in Dubai, VAE. Daarin heeft de multinationale retailer de logistieke activiteiten voor een deel van zijn vijf bestaande handmatige distributielocaties geconsolideerd. Dit nieuwe distributiecentrum heeft een opslagcapaciteit tot 2,2 miljoen dozen en 2 miljoen kledingstukken in het ‘Kleding-op-kapstoksysteem’ (Garment-on-Hanger - GOH). Het huisvest tevens het grootste Dematic Multishuttle-systeem tot nog toe, met ruim 1200 shuttles en bijna 950.000 opslaglocaties op 33 niveaus. Dankzij deze automatisering kan Landmark tot 15.000 items verwerken. Het 43 meter hoge pallet hoogbouwmagazijn met 36.000 opslaglocaties is een van de grootste in zijn soort in de VAE. De subsystemen zijn verbonden met een 11 kilometer lange bak- en pallettransporttechnologie en een sorteerder. Zowel het magazijnbeheer als de optimalisatie van de materiaalstroom worden beheerd door Dematic iQ-software.

"Dankzij de automatiseringsoplossing die door Dematic is ontworpen is ons voorraadnetwerk nu in staat om efficiënter, productiever en transparanter te functioneren. Met deze investering boeken we technologische vooruitgang en nemen we een voortrekkerspositie in onze regio in”, aldus Mihin Shah, Chief Supply Chain Officer van Landmark Group. Het nieuwe distributiecentrum is gevestigd in de Jebel Ali Free Zone (JAFZA), dichtbij de DP WORLD Jebel Ali Port, een van de grootste containerhavens ter wereld. Vanaf deze locatie slaat de Landmark Group kleding, meubels, speelgoed, kleine goederen, etc. op om die aan bijna 1400 aangesloten winkels en daarna rechtstreeks naar de eindgebruikers te leveren.

"Landmark heeft ons de kans geboden om verder te gaan dan het consolideren van hun fulfilmentactiviteiten en een partner te worden bij het transformeren van hun bedrijf", aldus Hasan Dandashly, President en CEO van Dematic. "Ze hebben binnen een korte periode een opmerkelijke groei doorgemaakt en zijn nu een van de grootste retailers in het Midden-Oosten, Afrika en India en leveren aan meer dan 2300 bedrijven in 24 landen. We zijn er trots op dat Landmark ons het vertrouwen heeft gegeven om hun activiteiten te stroomlijnen, zowel om aan de huidige vraag te voldoen als om het bedrijf voor te bereiden op toekomstig succes."

Een opvallend onderdeel van het 265.000 m2 grote terrein is een palletmagazijn (43 meter hoog) met silo-ontwerp en tot 36.000 opslaglocaties voor het ontvangen van goederen. Voorraad die niet direct nodig is voor distributie wordt op pallets verpakt en daarna dubbel diep opgeslagen en opgehaald via vier 41 meter hoge magazijnkranen (Model SR-U1500/1) met twee telescopische vorken. Het hoogbouwmagazijn, dat voorzien is van temperatuur- en vochtigheidscontrole, slaat temperatuurgevoelige artikelen op en is voorzien van een brandpreventiesysteem met een zuurstofarme omgeving, zodat zelfs licht ontvlambare goederen kunnen worden opgeslagen.

Het Dematic Multishuttle-systeem verwerkt sneller bewegende goederen met een gepatenteerde gangpadoverspannende functie die maximaal profiteert van de ruimte met gangpadoverspannende uitwisselingen en dubbeldiepe opslag. Met meerdere liften per gangpad en geleiderrailgestuurde shuttles voor krachtige versnelling en snelheid, kan een shuttle tussen de 700 en 800 opslaglocaties bedienen. Als gevolg daarvan kunnen er 15.000 items per uur naar de sorteerstations worden vervoerd, waarmee dit het grootste en snelste systeem is dat Dematic ooit heeft geïnstalleerd. "Met dit distributiecentrum hebben we voor het hele Midden-Oosten een logistieke benchmark neergezet", aldus Shah.

De faciliteit heeft tevens een enorme capaciteit voor hangend textiel: Het Dematic GOH-systeem heeft ruimte voor tot 2 miljoen kledingsstukken en kan hoeveelheden tot 250.000 items per dag verwerken.

De totale oplossing omvat meer dan 200 werkstations met specifieke toepassingen, waaronder diensten met toegevoegde waarde, zoals het personaliseren van goederen voor specifieke retailers door tags, branding of promotionele aanbiedingen toe te voegen. Een Dematic-transportsysteem van 11 kilometer voor containers en pallets, en een Dematic-sorteersysteem maken de operatie compleet.

Dematic iQ-software zorgt voor een soepele en optimale materiaalstroom om te voldoen aan leveringsverplichtingen die Landmark ten opzicht van zijn retailers aangaat. De software fungeert als een Warehouse Management System (WMS) voor voorraadmanagement en omvat een Warehouse Control System (WCS) en een Material Flow Controller (MFC). Goederen worden dynamisch geherpositioneerd in vier geautomatiseerde magazijnsecties en het temperatuurgestuurde handmatige magazijn, op basis van de bestaande en verwachte vraag.

De Dematic iQ-software verwerkt ook op een efficiënte manier hangende en platte goederen binnen een enkel systeem om te voldoen aan de eisen van de klant en de gewenste volgorde. Tegelijkertijd zorgt de software ervoor dat het juiste product te allen tijde op de juiste plek belandt door de werkdruk over de subsystemen te verdelen. "Automatisering biedt schaalbaarheid en snelheid en verbetert tegelijkertijd de werkveiligheid", aldus Shah. Dankzij de geconsolideerde en geautomatiseerde verwerking kunnen de B2B- en B2C-klanten van Landmark nu op een nog betere dienstverlening rekenen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Dematic
Over Dematic
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.