Zorgverzekeraar Zilveren Kruis efficiënter dankzij Mendix low-code platform

| Mendix | 3 min | 26 januari 2021 12:05
Gewaardeerd
Copyright: Zilveren Kruis
  • Nieuwe portals verbeteren efficiëntie van fundamentele processen
  • Time-to-value van applicaties is vijf keer sneller
  • Nieuw contract-portal verwerkt contracten ter waarde van miljarden euro's
  • Mendix low-code platform vervangt legacy-systemen en digitaliseert handmatige processen voor meer efficiëntie en een betere klantervaring
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldwijd leider in enterprise low-code, maakt vandaag bekend dat Zilveren Kruis het Mendix low-code platform inzet om haar vier strategische doelen te realiseren: procesverbetering, risicovermindering, kostenbesparing en het krijgen van meer inzicht. Zilveren Kruis is onderdeel van de internationale verzekeringsgroep Achmea en is met bijna vijf miljoen klanten één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland.

Hoewel Zilveren Kruis Mendix al voor een aantal cruciale toepassingen gebruikte, besloot het in 2017 verder te investeren in de mogelijkheden van het low-code platform. Het bedrijf gebruikt Mendix nu om fundamentele processen te optimaliseren, zoals inkoop, commercie, bedrijfsvoering en klantenservice. In slechts drie jaar tijd heeft Zilveren Kruis een indrukwekkende hoeveelheid zakelijke applicaties gebouwd waarmee het bedrijf bespaart op operationele kosten.

Hans Voorthuijzen, manager Informatie Management bij Zilveren Kruis: “Met ons team van slechts vier business engineers zijn we nu in staat om tot vijf keer sneller te werken. We bedienen nu bijna duizend interne medewerkers en duizend partners."

Een belangrijke applicatie die met low-code werd ontwikkeld is BOEK, het nieuwe portal voor contractmonitoring. Voorthuijzen: “We hebben contracten met zorgaanbieders ter waarde van miljarden euro's. Voorheen beheerden we deze contracten met een legacy-systeem, gebaseerd op Microsoft Office-applicaties zoals Access en Excel."

“Met BOEK zijn verschillende uitdagingen opgelost. De portal is geoptimaliseerd voor contractbeheer en monitoring, zodat traceerbaarheid is verzekerd en administratierisico's worden verlaagd door het toevoegen van invoercontroles en approval flows. Dit resulteert in meer efficiëntie en een betere kwaliteit. Zowel Zilveren Kruis als ons netwerk van zorgverleners kan nu werken met één, continu bijgewerkte versie van de data.”

Door de samenwerking met Mendix is Zilveren Kruis in staat om veel sneller innovatieve software in te zetten. Een goed voorbeeld is Zorg Gezond Rendement (ZGR), een nieuw portal van de gezondheidsadviesdienst. Via deze portal worden vragenlijsten over gezondheidsproducten verspreid onder zakelijke klanten. Voorheen werd deze taak handmatig en ad hoc uitgevoerd.

"Met de nieuwe op Mendix gebaseerde portal, kunnen we makkelijker vragenlijsten over gezondheidsproducten verspreiden onder onze zakelijke klanten en de respons monitoren. Voor onze twintig adviseurs betekent dit minder handmatig werk en meer efficiëntie. Ze kunnen nu veel sneller werken en meer zakelijke klanten helpen”, vervolgt Voorthuijzen.

Rob Versluis, Customer Success Manager bij Mendix: “Van elke euro premie wil Zilveren Kruis natuurlijk zoveel mogelijk kunnen besteden aan de zorgkosten van haar verzekerden. Reductie van beheerskosten is daarom een belangrijk speerpunt. Door gebruik te maken van de kracht van het Mendix low-code platform, verlaagt Zilveren Kruis de kosten van applicatieontwikkeling. Tegelijkertijd is het efficiënter geworden. We zijn trots dat het bedrijf dit heeft kunnen doen met haar eigen ontwikkelaars, die werden ondersteund en getraind door onze partner Mansystems.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.