Equinix ondertekent pact om CO2-neutraal te zijn in 2030

| Equinix | 2 min | 26 januari 2021 12:48
Copyright: Guillaume de Germain op Unsplash
Equinix vormt samen met andere Europese cloudinfrastructuur- en datacenterproviders en Europese handelsverenigingen het Climate Neutral Data Center Operator Pact en Self-Regulatory Initiative.

Het pact is de eerste keer dat de industrie zich verenigt om ervoor te zorgen dat Europese datacenters tegen 2030 CO2-neutraal zijn. De industrie wil een leidende rol spelen bij de overgang in Europa naar een klimaatneutrale economie, ter ondersteuning van de Europese Data Strategy en de Europese Green Deal. Deze laatstgenoemde deal heeft als doel om van Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken.

Het Climate Neutral Data Center Operator Pact zorgt ook voor een zelfregulerend initiatief voor de industrie, met doelen om de overgang naar een groenere economie in Europa te vergemakkelijken. Equinix en andere ondertekenaars binden zich aan de meetbare en ambitieuze doelstellingen voor 2025 en 2030, waaronder:
  • Verbetering van de efficiëntie van het energieverbruik;
  • 100 procent koolstofvrije energie inkopen;
  • Waterbesparing door de selectie van efficiënte en geschikte koeloplossingen;
  • Recycling van servers, elektrische apparatuur en andere gerelateerde elektrische componenten;
  • Hergebruik van datacenterwarmte waar praktisch, milieuvriendelijk en kosteneffectief.
De Europese Commissie zal de voortgang bij het bereiken van de doelstellingen van het initiatief tweemaal per jaar monitoren. Equinix kondigde – samen met andere handelsverenigingen en meer dan twintig cloud- en colocatie-datacenteroperators – de vorming aan van het Climate Neutral Data Center Operator Pact en het Self-Regulatory Initiative bij Kickstart Europe.

Het pact en het zelfregulerende initatief ondersteunen de duurzaamheidsambities van Equinix. In 2019 en 2020 kocht Equinix 100 procent hernieuwbare energie in voor al zijn sites in de EU en bereikte het wereldwijd meer dan 90 procent hernieuwbare energie. Elk megawattuur (MWh) aan ingekochte, hernieuwbare energie verkleint de voetafdruk van zowel Equinix als haar klanten, vergroent hun digitale supply chain en laat zien dat de urgentie van wereldwijde klimaatverandering gevoeld wordt.

Maurice Mortell, algemeen directeur, Ierland, Equinix: “Digitale technologieën zijn een essentieel onderdeel van de doelstelling van de EU om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden. Bij Equinix zijn we ervan overtuigd dat het een gezamenlijke inspanning van tal van bedrijven, overheden en mensen vergt om onze planeet te beschermen en een betere toekomst te creëren. Daarom zijn we er trots op om het Climate Neutral Data Center Operator Pact en Self-Regulatory Initiative te ondertekenen. Zo kunnen we een sprong voorwaarts maken en ervoor te zorgen dat onze industrie een leidende rol speelt bij het nemen van klimaatmaatregelen, en de overgang van Europa naar een groene economie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.