Western Digital en Qumulo ondersteunen Institute for Health Metrics and Evaluation met 2 petabyte

| Western Digital | 3 min | 26 januari 2021 18:23
Copyright: Western Digital
Western Digital Corp. en Qumulo gaan het Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) ondersteunen met rekenkracht voor het doorlopend onderzoek naar de pandemie en de verdeling van vaccins. Het IHME gebruikt hiervoor het schaalbare file data platform van Qumulo en de Ultrastar HDD's en SSD's van Western Digital om tot 2 petabyte aan data per dag te verwerken.

IHME, gevestigd aan de School of Medicine van de University of Washington, is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie voor gezondheidsonderzoek die de gezondheid van de wereldbevolking wil verbeteren door de beste vrij beschikbare volksgezondheidsinformatie te verstrekken aan beleidsmakers en zorginstellingen. Op basis van deze gegevens kunnen organisaties weloverwogen beslissingen nemen die cruciaal zijn om levens te redden.

"Toen de Wereldgezondheidsorganisatie de virusuitbraak officieel tot een pandemie benoemde, ontvingen we vanuit ziekenhuizen, deelstaatregeringen en andere landen steeds meer verzoeken voor data-modellen en voorspellingen", zegt Serkan Yalcin, directeur IT-infrastructuur bij IHME. “Door vanaf het begin samen te werken met Qumulo en gebruik te maken van Western Digital-schijven, hebben we honderden miljoenen datapunten kunnen distilleren in één enkele visualisatie, waarmee beleidsmakers gemakkelijk resultaten kunnen bekijken en deze met hun teams kunnen communiceren. Nu er over de hele wereld vaccins worden uitgerold, hebben we de projecties uitgebreid met nog meer data om besluitvormers de meest volledige informatie te geven die beschikbaar is."

Schaalbare opslaginfrastructuur met capaciteit

Voor het vastleggen en analyseren van de grote datasets is een eersteklas opslaginfrastructuur vereist. Het krachtige C-432T file data platform van Qumulo biedt een cached performance hybride opslagsysteem, een dynamisch schaalbare architectuur en realtime zichtbaarheid van data die noodzakelijk zijn voor organisaties met enorme hoeveelheden gegevens, zoals IHME.

Het systeem van Qumulo beschikt over de Ultrastar DC HC550 18TB HDD's van Western Digital met HelioSeal-technologie vanwege hun hoge capaciteiten, lage vermogen en hoge betrouwbaarheid. Voor snellere data-analyse worden Ultrastar DC SN640 NVMe SSD's gebruikt, met zes keer betere sequentiële leesresultaten in vergelijking met SATA SSD's. Met de verticaal geïntegreerde opslagapparaten van Western Digital biedt Qumulo's C-432T file data platform 432 TB aan onbewerkte opslagcapaciteit in een 2U-configuratie.

"Door samen te werken met Western Digital bieden we IHME een snel en betrouwbaar file data platform, dat elke dag tot wel 20x meer gegevens analyseert dan eerdere oplossingen", zegt Ben Gitenstein, vice-president product bij Qumulo. “Ons softwaregedreven platform biedt mogelijkheden die de analyse van enorme datasets radicaal vereenvoudigen, wat cruciaal is voor enterprise klanten om succesvol ongestructureerde data te gebruiken. Dankzij de samenwerking met Western Digital kunnen klanten zoals IHME de complexiteit van hun infrastructuur vereenvoudigen, innovatie versnellen en de kracht van data ontketenen, waar deze zich ook bevinden."

“Schalen voor toenemende data is een veelvoorkomende hindernis waarmee organisaties worden geconfronteerd. In dit geval was de toename van gegevens plotseling en exponentieel”, zegt Andrew Dorian, vice president harde schijven voor datacenters bij Western Digital. "Door met Qumulo samen te werken kunnen we een opslagbasis bieden waarmee IHME data-gedreven, op wetenschap gebaseerde, uitvoerbare plannen kan maken om Covid-19 te bestrijden. Samen waren we in staat om snel een schaalbaar on-premise bestandsopslagsysteem te leveren met hoge capaciteit harde schijven en krachtige NVMe SSD's om de ??enorme toename van data te hanteren."

Meer informatie in de case study.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Western Digital

Western Digital creëert omgevingen waarin data kan aarden. Als leider in data-infrastructuur stimuleert het bedrijf de innovatie die nodig is om klanten te helpen bij het vastleggen, behouden, benaderen en transformeren van een steeds groter wordende diversiteit aan data. Overal waar data leeft, van geavanceerde datacenters tot mobiele sensoren op persoonlijke apparaten, faciliteren hun leidende oplossingen de mogelijkheden van data. De gegevensgerichte oplossingen bestaan uit de Western Digital-, G-Technology-, SanDisk- en WD-merken.
Meer over Western Digital

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.