Concur Tax Assurance by VATBox helpt organisaties bij het voldoen aan belastingregels en bij het terugvragen van BTW

| SAP Concur | 4 min | 26 januari 2021 19:21
Copyright: SAP Concur
Eén van de gevolgen van de coronapandemie is dat veel landen permanente of tijdelijke veranderingen hebben doorgevoerd in hun BTW-regelgeving. Hoewel deze regels per land verschillen en de financiële sector zich bewust is van de aanpassingen, zijn financiële afdelingen niet altijd bekend met alle BTW-regels. Dit betekent dat bedrijven niet alle BTW terugvorderen waar zij recht op hebben. Of ze voldoen niet altijd aan de nieuwste regels en betalen te weinig, na audits zijn boetes dan een reëel gevolg.

Meer dan 160 landen heffen BTW op goederen en diensten. En in ieder land gelden daarvoor andere regels. Zo kan in Nederland de BTW op eten of drinken in restaurants, hotels en bars niet terug worden gevorderd. Een andere regel is dat buitenlandse bedrijven in Nederland tot vijf jaar na betaling van BTW deze nog kunnen terugvorderen1.

Het is voor bedrijven en voor hun medewerkers ingewikkeld om aan alle BTW-regels te voldoen en om alle BTW terug te vorderen waar zij recht op hebben. Uit onderzoek blijkt dat 42 procent van de onkostentransacties van medewerkers bij het terugvragen van BTW of GST (Goods and Service Tax) niet voldoen aan regels, door onjuiste of ontbrekende informatie2. Ruim de helft (54%) van de BTW die bedrijven zouden kunnen terugvorderen wordt niet geclaimd3. Dit betekent dat bedrijven geld mislopen dat juist nu hard nodig is.

Een sterkere cashflow genereren met AI

Een oplossing die het terugvragen van BTW automatiseert, kan aanzienlijke besparingen in tijd en geld opleveren. ‘Concur Tax Assurance by VATBox’ biedt bedrijven een nieuwe aanpak die het werk van financieel managers eenvoudiger maakt en die ze helpt bij het terugvorderen van BTW. Aan de hand van geavanceerde AI-algoritmen en diepgaande kennis over BTW-regelgeving digitaliseert deze oplossing alle processen rond compliance en zorgt ervoor dat het maximale aan BTW kan worden teruggevraagd. Daarbij wordt ook het risico op boetes vanwege non-compliancy zo veel mogelijk beperkt.

Daarnaast bevat de oplossing zowel Nederlandse als buitenlandse BTW- en complianceregels, zodat terugkerende handmatige aanpassingen niet meer nodig zijn. Juist nu veel regeringen overwegen om het BTW-tarief in hun land te verhogen om zo de belastinginkomsten te vergroten, is het belangrijk dat bedrijven een oplossing gebruiken die de complexiteit rond verschillende belastingregels wegneemt.

“De digitalisering van belastingprocessen is in een stroomversnelling gekomen en dat zorgt voor een transformatie bij bedrijven, vooral rond transacties die door medewerkers zelf worden gedaan. Deze samenwerking met SAP Concur bouwt voort op onze bewezen technologie die al door veel grote merken wordt ingezet. Het biedt bedrijven uitstekende kansen om de efficiency, compliance en bottom-line impact rond BTW en GST te verbeteren”, zegt Mark Stirling, SVP Global Channels VATBox.

Enkele kenmerken van Concur Tax Assurance by VATBox:
  • Geavanceerde technologie, geïntegreerd in de SAP Concur workflow: het platform combineert geavanceerde AI-algoritmen met diepgaande belastingkennis om de data van leveranciers, bewijsstukken en rapporten optimaal met elkaar te combineren, voor volledige compliance.
  • Wereldwijde belastingexpertise: dankzij ingebouwde nationale en internationale complianceregels en -wetgeving is er minder handmatig werk nodig. Zo kan in ruim 96 procent van de landen van het Amerikaanse continent, Europa, Midden Oosten en Africa en de Azië-Pacific landen de BTW worden teruggevraagd.
  • Makkelijk van start en eenvoudig te beheren: de oplossing wordt geïnstalleerd via een krachtige, op wizards gebaseerde setup en kan eenvoudig worden beheerd om zowel op nationaal als internationaal niveau mee te gaan met veranderende zakelijke behoeften.

“Het economische landschap is het afgelopen jaar flink veranderd. En dat heeft een blijvende impact op de manier waarop bedrijven zakendoen. Dit betekent dat bedrijven nu andere zakelijke behoeften hebben en op zoek zijn naar oplossingen en technologieën waarmee ze in deze onzekere tijden wendbaar en succesvol kunnen blijven. Inzicht in en beheer van de uitgaven zijn essentiëler dan ooit voor het succes en de bottom-line van een organisatie”, zegt Pino Spadaro, Head of SAP Concur Benelux. “Deze nieuwe oplossing is het antwoord op de constant veranderende behoeften bij bedrijven rond compliance en zal ze helpen om in ook 2021 en daarna te blijven groeien.”

Kijk hier meer informatie over Concur Tax Assurance by VATBox: https://www.concur.nl/tax-solutions

(1) Tax Research Platform of IBFD (subscription based) and local tax authority websites. Meer informatie: https://research.ibfd.org/
(2) Vanson Bourne: Connecting the Dots on Travel, Expense and Invoice Spend, 2017. Meer informatie: https://www.sapusers.org/uploads/files/qMHPn4JrdyAbETIT-SAP Concur Spend Management Report.pdf
(3) VATBox Data Benchmark, 2018

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP Concur
SAP Concur zet zich in om reis-, onkosten- en factuurbeheer opnieuw uit te vinden met tools die alledaagse processen vereenvoudigen en betere ervaringen creëren. We lossen grote problemen, kleine problemen en problemen op waarvan u niet wist dat u ze had. We maken van het moeilijke eenvoudig, maken het onbekende bekend en maken een einde aan vervelende taken. We zijn onverbiddelijk in ons streven naar wat mogelijk is, omdat we voortdurend nieuwe manieren ontwikkelen om processen die gebruikmaken van opkomende technologie te automatiseren en te integreren. Als onderdeel van de grotere SAP-familie en door onze ervaring, expertise en partners helpen onze oplossingen elk bedrijf op zijn best te presteren.
Meer over SAP Concur
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.