Jamf uitgeroepen tot ‘Leader’ in het IDC MarketScape: Worldwide Unified Endpoint Management Software for Apple Devices 2021-rapport

| Jamf | 3 min | 27 januari 2021 9:31
Afbeelding: IDC MarketScape: Worldwide Unified Endpoint Management Software for Apple Devices 2021 | Copyright: IDC
Jamf, specialist op het gebied van Apple Enterprise Management, is door IDG gekwalificeerd als ‘Leader’ in het eerste Worldwide Unified Endpoint Management Software for Apple Devices 2021 Vendor Assessment-rapport van de marktanalist.

In het evaluatierapport valt te lezen: “De adoptie van Mac bij bedrijven (meer dan 1.000 werknemers) neemt toe. In VS is de gemiddelde adoptie van macOS devices ongeveer 23 procent, vergeleken met 17 procent in 2019, volgens IDC's Enterprise Mobility and Workspace Software Surveys van 2020 en 2019.”

Het rapport vervolgt: “Macs zijn natuurlijk niet de enige Apple-devices die binnen bedrijven gebruikt worden. Volgens een survey van IDC uit 2020 zijn iPhones goed voor bijna de helft (49%) van het aantal gebruikte smartphones bij Amerikaanse bedrijven, terwijl iPads in de meerderheid zijn onder de zakelijk gebruikte tablets. De sterke groei van Apple devices - macOS devices, maar ook van iPhones, iPads en Apple TV - in het bedrijfsleven betekent dat veel organisaties anders moeten gaan nadenken over hun aanpak rond de uitrol, het beheer en de beveiliging van endpoints.”

Het Apple Enterprise Management-platform van Jamf is de enige schaalbare oplossing die de volledige levenscyclus van Apple binnen organisaties automatiseert, inclusief uitrol, beheer en beveiliging. Daarbij wordt de bekende Apple-gebruikerservaring verder geoptimaliseerd, terwijl IT-teams alles op afstand kunnen doen.

Volgens het IDC-rapport onderscheidt Jamf zich onder andere op de volgende punten:
  • De unieke focus van het bedrijf op Apple en daarmee het vermogen om consistent op dezelfde dag nog compatibel te zijn en ondersteuning te bieden wanneer er nieuwe versies verschijnen van de besturingssystemen, inclusief macOS, iOS, iPad OS, tvOS en watchOS.
  • Een sterk ecosysteem van integraties met sectorspecifieke oplossingen en Jamf-producten die workflows creëren voor iPads en iPhones in industriesectoren, zoals de gezondheidszorg, retail, transport en onderwijs.
  • Sterke Mac-beheerfuncties, gecombineerd met identity- en securityproducten voor Mac.

“Sinds 2002 richt Jamf zich er specifiek op om organisaties te helpen succesvol te zijn met Apple. En de vraag naar Apple is nog nooit zo groot geweest. Wij vinden dat eindgebruikers het verdienen om die technologie voor hun werk te gebruiken die ze graag willen. Daarom hebben security- en IT-teams een technologiepartner nodig die voorziet in de unieke behoeften van dit ecosysteem”, zegt Dean Hager, CEO van Jamf. “We er trots op dat we zijn uitgeroepen tot Leader in het Apple Enterprise Management-rapport van IDC. Maar nog belangrijker: we zijn vereerd dat we onze ruim 47.000 klanten iedere dag helpen om succesvol te zijn met Apple.”

Download hier een samenvatting van de IDC MarketScape Unified Endpoint Management Software for Apple Devices 2021 Vendor Assessment.

Over IDC MarketScape

Het IDC MarketScape vendor assessment-model geeft een overzicht van het concurrentievermogen van ICT-leveranciers in een smart markt. De onderzoeksmethodologie hanteert een grondige scoringsmethodologie op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria, die resulteert in een grafische illustratie van de positie van iedere leverancier binnen een bepaalde markt. IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en dienstenaanbod, de mogelijkheden en strategieën, en de huidige en toekomstige marktsuccesfactoren van IT- en telecomleveranciers op een zinvolle wijze kunnen worden vergeleken. Dit raamwerk geeft inkopers van organisaties een 360-graden overzicht van de sterke en zwakke punten van zowel huidige als potentiële leveranciers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Jamf

Jamf, de standaard op het gebied van Apple Enterprise Management, breidt de bekende Apple-ervaring uit naar bedrijven, scholen en overheidsinstellingen, met zijn software en via Jamf Nation, ’s werelds grootste online community van IT-beheerders die zich specifiek focussen op Apple. 
Meer over Jamf

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.