TP Vision introduceert 5e-generatie P5 AI-beeldprocessor

Verbeterde AI-technologie zorgt voor verdere verfijning van de PQ-prestaties voor nieuwe Philips OLED- en Mini-LED Ambilight-tv's

| TP Vision | 3 min | 27 januari 2021 12:38
Afbeelding: De Philips OLED806 | Copyright: TPV
Philips TV komt met alweer de 5e generatie van zijn award-winnende P5 AI-beeldprocessor. Naast een nieuwe filmdetectiemodus, is de werking van de lichtsensor voor het eerst toegevoegd aan de P5 AI-functionaliteit. Dit met het doel om nog verfijndere PQ-prestaties te produceren onder alle lichtomstandigheden in de omgeving. De 5e-generatie P5 zal debuteren bij de nieuwe 2021-modellen: Philips OLED806/856 en nieuwe MiniLED-tv’s.

De zelfontwikkelde AI-functionaliteit maakt gebruik van neurale netwerken en machine learning. Daarmee analyseert het miljoenen PQ-testclips vanuit een unieke database die in de afgelopen 30 jaar door de ontwikkelingsteams van Philips TV en TP Vision intern is opgezet.

De AI-software creëert een betere balans tussen de vijf PQ-pijlers (bron, kleur, contrast, beweging en scherpte) door alle elementen van de inhoud frame voor frame te analyseren. Zo wordt een ??veel realistischer en natuurlijker beeld gereproduceerd.

De beeldexperts van TP Vision hebben nu een extra zesde categorie – ‘filmdetectie’ – toegevoegd aan de AI-functie, naast de bestaande vijf categorieën ‘landschap/natuur’, ‘gezicht/huidskleur’, ‘beweging/sport’, ‘donker/contrast’ en ‘overig’. De AI selecteert automatisch de juiste categorie en analyseert alle vijf de PQ-pijlers om de balans ertussen aan te passen – voor levensechte beelden.

De toevoeging van filmdetectie stelt de 5e-generatie P5 ook in staat om films automatisch te ‘markeren’ en biedt de kijker de mogelijkheid om van modus te wisselen, met onder andere een nieuwe Home Cinema-modus, Pure Cinema-modus of FMM.

Gamers of sportfans kunnen ook de nieuwe Fast Motion Clarity-functie selecteren. Deze functie vermijdt het 'sample & hold'-motion blurring effect door continu regel voor regel op beelden te schrijven. Dit zorgt altijd voor een geleidelijke overgang van het ene beeld naar het volgende. Fast Motion Clarity (FMC) geeft een subtiele maar toch realistische, vloeiende overgang van beeld naar beeld met verhoogde scherpte (zonder artefacten). Het vermijdt ook brede veldflikkeringen door te draaien op 100Hz in plaats van de meer gebruikelijke 50Hz. Er zijn vier mogelijkheden instellingen voor FMC: Uit, Laag, Hoog of AI.

Philips TV is nog steeds een van de weinige fabrikanten die ondersteuning biedt voor alle huidige HDR-formaten, inclusief HLG en zowel HDR10- als HDR10+-bronnen. Tevens wordt Dolby Vision-gecodeerde, dynamische HDR-inhoud verbeterd met behulp van de speciale "Dolby Bright-modus".

Innovatieve optimalisatie

De 5e generatie AI bevat daarnaast een nieuwe meetmeter om de lichtsensorfunctionaliteit van de set ‘intelligent’ op te nemen. Hierdoor wordt de prestatie van zowel SDR- als HDR-inhoud aangepast om optimaal contrast te bieden voor de hoeveelheid licht in alle soorten kijkomgevingen.

Dankzij verbeteringen aan de 5e generatie P5 AI is de Philips OLED806/856 nu ook voorzien van het unieke anti-inbrandsysteem, dat Philips TV speciaal heeft ontwikkeld om OLED-schermen te beschermen. De innovatieve techniek maakt gebruik van een geavanceerde logodetectiefunctie die duizenden zones bewaakt. Op zeer nauwkeurige wijze detecteert de functie statische inhoud en vermindert vervolgens geleidelijk de intensiteit van de lokale lichtopbrengst om inbranden te voorkomen. Dit gebeurt zonder de functie van andere schermonderdelen in gevaar te brengen.

De nieuwste Philips OLED- en MiniLED-sets bevatten ook alle functies van HDMI 2.1, met e-Arc en VRR voor 4K-content van 40Hz tot 120Hz, met een zeer hoge snelheid van 48 Gbps (444, 12 bit). Tevens zijn Freesync Premium Pro en Auto Game toegevoegd aan de Auto Latency-modus van de vorige tv-generaties.

Professionele kalibratie is inbegrepen door toevoeging van de Calman Ready-functie. Deze maakt directe communicatie mogelijk tussen de tv en een pc waarop de Calman-software draait. Calman Ready biedt gemakkelijke toegang tot automatische kleurkalibratie, waardoor de set nauwkeurig kan worden afgesteld. Voor absolute kleurnauwkeurigheid volgens industrienormen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TP Vision
TP Vision is een belangrijke speler in consumentenelektronica op het gebied van tv- en audio-entertainment. TP Vision focust op de ontwikkeling, productie en marketing van televisietoestellen van Philips (Europa, Rusland, Midden-Oosten, Zuid-Amerika, India en geselecteerde landen in Azië-Pacific) en audioproducten van Philips (wereldwijd). We combineren het sterke Philips-merk met onze productontwikkeling en ontwerpexpertise, operationele uitmuntendheid én de industrie-ervaring en -positie van TPV. Wij geloven in het creëren van producten die consumenten een superieure audio- en visuele ervaring bieden.

TP Vision Europe B.V. (‘TP Vision’) is geregistreerd in Nederland, met het hoofdkantoor in Amsterdam. TP Vision is volledig eigendom van TPV Technology Limited (‘TPV’), een van 's werelds toonaangevende monitor- en tv-fabrikanten.
 
Meer over TP Vision
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.