Salesforce lanceert Vaccine Cloud om vaccinatiemanagement wereldwijd te versnellen

| Salesforce | 4 min | 27 januari 2021 14:04
Copyright: Salesforce
  • Vaccine Cloud helpt volksgezondheidsinstanties, zorgaanbieders en non-profitorganisaties om de uitrol van vaccinaties snel op te schalen; van de registratie en planning van ontvangers tot voorraadbeheer en voorlichting
  • Onder andere Northwell Health, Illinois' Lake County, University of Massachusetts Amherst en Gavi, de vaccinatiealliantie, gebruiken Salesforce-technologie om het vaccinatiemanagement te stroomlijnen
Salesforce, wereldwijd marktleider in CRM, kondigt vandaag Vaccine Cloud aan. Deze technologie ondersteunt overheidsinstanties, gezondheidsorganisaties, bedrijven, non-profitorganisaties en onderwijsinstellingen om hun vaccinatieprogramma sneller, veiliger en efficiënter uit te voeren en te beheren. Wereldwijd gebruiken internationale en lokale agentschappen, zorgverstrekkers en non-profitorganisaties de technologie van Salesforce voor hun vaccinatiemanagement, waaronder Northwell Health, Illinois' Lake County, University of Massachusetts Amherst, Gavi, de vaccinatiealliantie, en meer.

Nu er veilige en effectieve vaccins tegen COVID-19 bestaan, heeft elk land en stad een vaccinatieprogramma om miljarden mensen een prik te geven. Toch beschikken weinig overheidsinstanties en gezondheidsorganisaties over de technologische infrastructuur om de complexiteit, snelheid en schaal van deze vaccinaties aan te kunnen. Bijvoorbeeld voor het beheer van voorraden en logistiek, de registratie en planning van mensen voor hun vaccinatie, het bereiken van ontvangers en het opvolgen van de resultaten van de vaccinatie. Overheden werken ook samen met bedrijven uit de privésector om deze massavaccinatie te helpen beheren. En deze ondernemingen hebben op hun beurt de technologische infrastructuur nodig om veilig, efficiënt en effectief vaccins toe te dienen.

“Het organiseren van de distributie van miljarden vaccindoses is op dit moment wereldwijd de grootste uitdaging. Technologie kan een cruciale rol spelen om ervoor te zorgen dat dit op een efficiënte, effectieve en rechtvaardige manier gebeurt”, zegt Bret Taylor, President en COO van Salesforce. “We zijn trots dat we organisaties kunnen ondersteunen bij hun herstel en mensen kunnen beschermen tegen de gevolgen van COVID-19.”

Introductie van Vaccine Cloud voor een veilig vaccinatiebeheer op schaal

Met Vaccine Cloud kunnen overheden, gezondheidsinstellingen, bedrijven en non-profitorganisaties wereldwijd hun vaccinatieprogramma’s op schaal ontwikkelen, bouwen en beheren. De oplossing gebruikt het Salesforce Customer 360-platform en omvat mobiliteitsoplossingen, bots, analyse- en integratiemogelijkheden, en meer.
  • Overheidsinstanties en agentschappen voor volksgezondheid kunnen de vooruitgang van de vaccinaties dankzij Vaccine Cloud met behulp van data en inzichten monitoren. Op die manier maximaliseren ze de effectiviteit van hun programma. Dit omvat het veiligstellen van voldoende doses, het opvolgen van de resultaten voor patiënten en het nemen van door data gestuurde beslissingen op basis van gezondheidsbehoeften en risicofactoren van de gemeenschap. En met de integratiemogelijkheden in Vaccine Cloud kunnen deze instanties hun data uit alle relevante systemen op het platform samenbrengen, zodat de data van de vaccinatie op één plaats kan worden beheerd en opgevolgd.
  • Zorgaanbieders kunnen Vaccine Cloud gebruiken bij het stroomlijnen van vaccinatieprocessen, zoals voor het beheren van voorraden, het trainen en opleiden van personeel, en voor betaling en terugbetaling. Vaccine Cloud kan ook voor de externe communicatie met gemeenschappen zorgen, bijvoorbeeld door een melding uit te sturen om de eerste prik in te plannen of als herinnering voor wie een tweede dosis moet komen halen. Omdat de oplossing op Salesforce gebouwd is, beschikken zorgverstrekkers over een platform dat efficiënt, veilig en overal toegankelijk is, en waarmee ze miljoenen patiënten verspreid over honderden sites en zorglocaties kunnen opvolgen.
  • Bedrijven, personeel, retailers, klanten en inwoners kunnen met Vaccine Cloud registraties vereenvoudigen en gemakkelijker afspraken inplannen. Het is mogelijk om de communicatie voor de opvolging van resultaten te personaliseren en om eventueel een herinnering te sturen voor een tweede prik. Daarnaast is het ook een goede manier om informatie over de vaccins te verspreiden en om potentiële bezorgdheden over de veiligheid ervan te verhelpen. Dankzij Vaccine Cloud kunnen mensen ook hun vaccinatie- of gezondheidsstatus instellen. Dit kan helpen om medewerkers veilig naar kantoor te laten terugkeren, muziekliefhebbers weer naar concerten te laten gaan en ook een stadion opnieuw te vullen met sportfans.
  • Partners van Salesforce vergroten de kracht van Vaccine Cloud om vaccinatieprogramma’s voor overheden, gezondheidsinstanties en non-profitorganisaties wereldwijd te schalen. Als Salesforce-experts die beschikken over diepgaande kennis van de industrie en geteste oplossingen, maken enkele wereldwijde strategische partners zoals Accenture, Deloitte, IBM en KPMG, naast andere partners zoals Coastal Cloud, Infosys, MTX, PolSource, Sense Corp, Silverline, Skedulo, Slalom en Traction on Demand al gebruik van Vaccine Cloud om organisaties te helpen bij het versnellen van hun vaccinatieprogramma’s.
“Ons cloudsysteem AllVax maakt het mogelijk om onze gemeenschap en medewerkers te behoeden voor een paar moeilijke logistieke onderdelen van het vaccinatieproces. Daardoor kunnen we ons concentreren op onze kerntaak – het bevorderen van gezondheid en welzijn bij iedereen die in Lake County woont, werkt en speelt”, zegt Jefferson McMillan Wilhoit, directeur van Health Informatics and Technology bij het gezondheidsdepartement van Lake County in Illinois.

Over Vaccine Cloud

Vaccine Cloud maakt deel uit van de technologische oplossingen waarmee Salesforce COVID-19 wil helpen bestrijden. Het omvat het beheren van voorraden, het plannen van afspraken, het opvolgen van resultaten, voorlichting en meer. Lees hier meer informatie over Vaccine Cloud.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Salesforce
Salesforce is wereldleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) en brengt bedrijven dichter bij hun klanten in het digitale tijdperk. Opgericht in 1999, stelt Salesforce bedrijven van elke omvang en branche in staat om te profiteren van krachtige technologieën - cloud, mobiel, sociaal, internet van dingen, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain - om een 360 graden beeld van hun klanten te creëren.
Meer over Salesforce
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.