Sentia behaalt hercertificering MSP-programma’s AWS en Azure

Cloudcertificeringen onderschat als garantie voor kwaliteit

| Sentia | 2 min | 27 januari 2021 14:38
Copyright: Sentia
Sentia, Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer, heeft de hercertificering voor zowel Amazon Web Services Managed Service Provider als Microsoft Azure Expert Managed Service Provider behaald. Deze Expert-certificeringen bevestigen wederom de kennis, de expertise en de goede dienstverlening van het bedrijf met betrekking tot beide public cloudtechnologieën.

De jaarlijkse audits geven een goed beeld van de prioriteiten die de public cloudaanbieders aanbrengen in hun dienstverlening, en de eisen die zij hierbij stellen aan hun partners. Dit jaar waren op hoofdlijnen governance at scale, performance monitoring, cloudmigratie en procesoptimalisatie de belangrijkste punten op de audit checklist. Opvallend was dat de inrichting van een Cloud Center of Excellence (CCoE) voor het eerst deel uitmaakte van de audit. De verwachting is dat dit vanaf volgend jaar zelfs een knock-out criterium zal zijn.

De partnerstatus van Sentia bij Azure en AWS betekent dat Sentia-klanten ervan verzekerd zijn dat voor beide cloudaanbieders een minimaal aantal gecertificeerde werknemers in dienst is, dat het bedrijf alle best practices volgt en dat de security aan alle eisen voldoet die de leveranciers hieraan stellen. Sentia is hierdoor in staat om een hoogwaardige dienstverlening te bieden.

Onvoldoende aandacht voor cloudcertificering

Mirco Wienen, CTO bij Sentia, is uiteraard tevreden over het succesvol doorlopen van de hercertificering, en breekt graag een lans voor dergelijke kwaliteitsbepalende trajecten: “We merken dat certificeringen vaak nog onvoldoende op waarde worden geschat door organisaties die op zoek zijn naar een dienstverlener voor cloud- en applicatiebeheer. Het feit dat deze certificeringen een belangrijke kwaliteitsgarantie zijn, leeft te weinig bij klanten. Ze worden dan ook eigenlijk nog te weinig ingezet als harde voorwaarde voor samenwerking. In de Verenigde Staten zien we al dat er specifiek gezocht wordt naar een MSP-partner van de hyperscalers. Zonder certificering maak je daar geen kans. Die kant zouden we hier ook op moeten gaan, omdat zo’n certificaat simpelweg een garantie voor kwaliteit is.”

Sinds vorig jaar beschikt Sentia ook over de Google Cloud Partner-certificering, en werkt het daardoor samen met de drie grootste cloud providers in de markt voor multi- en hybride cloudoplossingen. En naast het behalen van de hercertificering voor het MSP-programma van AWS, is het bedrijf bezig AWS Premier Partner te worden. Het verwacht dit traject eind 2021 af te ronden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sentia
Sentia is een Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, beheert en monitort complexe bedrijfskritische applicatielandschappen in de (publieke) cloud om haar klanten te helpen een leidende positie in hun markt te veroveren. Als full-stack MSP is Sentia in staat om een hybride ‘Cloud Foundation’ te bieden voor elke applicatie in elke levenscyclus (Sentia is premium Azure, AWS en Google Cloud partner), om de volledige ‘Cloud Transformation’ van klanten te begeleiden, én met specialistische application performance monitoring (APM) uw IT omgeving te optimaliseren. Hiermee heeft Sentia een uniek portfolio om de digitale ambities van klanten te realiseren.
Meer over Sentia
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.