Data Privacy Day jaarlijkse herinnering dat cybersecurityoplossingen en tools voor fraudepreventie niet langer optioneel zijn

| Nuance | 2 min | 27 januari 2021 16:11
Copyright: Scott Webb op Unsplash
Data Privacy Day is voor zowel bedrijven als consumenten een jaarlijkse herinnering dat cybersecurityoplossingen en tools voor fraudepreventie niet langer optioneel zijn. Sterker nog, nu werken op afstand gemeengoed wordt, is het belangrijker dan ooit om te kijken naar ervaren leveranciers van security- en fraude-oplossingen die veel ervaring hebben op het gebied van cyberdreigingen.

Helaas is het in de praktijk zo dat fraudeurs hun praktijken niet stopzetten vanwege een pandemie. Ze worden vaak zelfs actiever tijdens dit soort ingrijpende veranderingen, waarbij ze zich richten op de meest kwetsbare en minst beschermde personen en bedrijven, om zo hun persoonlijk informatie te stelen en hun gegevens te manipuleren.

Hoewel er geen wondermiddel is om fraude te bestrijden - en dat zal er ook nooit zijn - is biometrie een bewezen en effectief authenticatiecomponent en anti-fraude middel. Door biometrie te integreren in een databeveiligingsstrategie, kunnen organisaties beter verifiëren of een persoon werkelijk is wie hij beweert te zijn.

Stembiometrie maakt bijvoorbeeld gebruik van meer dan 1000 unieke spraakkenmerken (van uitspraak tot de grootte en vorm van de neusholte), en meet gedragsbiometrie minieme details (zoals de manier waarop iemand zijn telefoon vasthoudt of zelfs hoe hij pauzeert na een taak). Hierdoor zijn systemen die zijn uitgerust met dit soort technologieën beduidend minder vatbaar voor hacking.

Als het op fraude aankomt, is voorkomen altijd beter dan genezen. Tegenwoordig zijn consumenten zich meer dan ooit bewust van het belang om hun eigen informatie te beschermen. Zij zullen dan ook de organisaties verantwoordelijk stellen die niet genoeg stappen nemen om de informatie die zij met hen delen te bewaken. Daarom moeten organisaties fraudeurs een stap voor zijn. Kennisdeling omtrent de meest doeltreffende beveiligingsoplossingen - zoals biometrische gegevens - is hierbij van cruciaal belang.
Auteur: Simon Marchand, Chief Fraud Prevention Officer bij Nuance

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nuance
Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is pionier en marktleider op het gebied van innovatieve AI-oplossingen die intelligentie toevoegen aan ons dagelijks werk en leven. Het bedrijf levert oplossingen die mensen kunnen begrijpen, analyseren en op hen kunnen reageren om de menselijke intelligentie te versterken en zo productiviteit en security te verhogen. Nuance heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van domain en artificial intelligence.
Meer over Nuance
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.