Esri stelt kaarten, data en locatiediensten beschikbaar voor ontwikkelaars met ArcGIS developer platform

| ESRI | 2 min | 28 januari 2021 9:25
Copyright: ESRI
Esri, specialist in location intelligence, introduceert het ArcGIS Platform. Dit geografische Platform-as-a-Service stelt ontwikkelaars in staat om locatie-informatie te integreren in hun applicaties, bedrijfssystemen en producten. Ze krijgen met ArcGIS Platform directe toegang tot Esri’s uitgebreide locatiediensten middels API’s en web frameworks naar keuze.

Door het Platform-as-a-Service concept is het product schaalbaar voor de apps van gebruikers, waardoor klanten dezelfde frameworks en diensten kunnen gebruiken of het nu om enkele of miljoenen gebruikers gaat.

Jack Dangermond, oprichter en president van Esri: “ArcGIS Platform maakt het mogelijk om zelf nieuwe producten te ontwikkelen of Esri-diensten te integreren in bestaande software. Dit PaaS geeft ontwikkelaars eenvoudiger toegang tot een schat aan geografische informatie, technologie en mogelijkheden.”

“Met de lancering van ArcGIS Platform krijgen ontwikkelaars beschikking over professionele content en mogelijkheden die ze zo in hun apps kunnen verwerken. Hierdoor kunnen ze veel meer waarde leveren en snellere time-to-market realiseren, terwijl ze binnen budget blijven”, aldus David Cardella, Esri’s product manager voor developer technologies.

“Ons partnership met Esri is een nieuwe fase ingegaan met deze introductie”, zegt Ben Brantly, VP of product bij Salesforce. “De collectie basiskaarten die klaarstaan voor gebruik geven onze gebruikers gelegenheid om data beter te begrijpen door het te visualiseren op een kaart. Met de mogelijkheden van het developer platform kunnen we de meerwaarde van onze Salesforce Maps verder vergroten door de toegevoegde locatiediensten van Esri en het gebruik van de ArcGIS API for JavaScript.”

Irfan Khan, President for Platform & Technology bij langdurige Esri-partner SAP: “Locatiediensten van Esri’s ArcGIS Platform passen we toe in SAP’s cloud consumption model, dat inspeelt op de wensen van gebruikers. Ons Business Technology Platform biedt een ideaal integratiepunt, waardoor ontwikkelaars eenvoudiger innovatieve applicaties kunnen maken die realtime bedrijfsinformatie combineren met geografische intelligence.”

Het platform is vandaag op een virtueel event geïntroduceerd. Meer informatie is te vinden op go.esri.com/Platform-Learn-More.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
ESRI
Over ESRI
Esri is wereldwijd marktleider in GIS (Geografisch Informatie Systeem) software, location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data.
Meer over ESRI
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.