DTX lanceert Security Operations Center 2.0

Door de verdubbeling van cybercriminaliteit ziet de security expert een sterke toename in hulpvragen

| DTX | 3 min | 28 januari 2021 17:28
Gewaardeerd
Copyright: DTX
DTX heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de uitbreiding en optimalisatie van het Security Operations Center, ook wel afgekort als SOC. Vanuit het SOC beschermen de experts van DTX organisaties tegen de gevolgen van cybercrime. Dit is nodig, want het afgelopen jaar is door de verdubbeling van cybercrime het aantal aanvragen naar security dienstverlening sterk toegenomen. DTX verwacht dat deze toename in 2021 verder doorzet.

Samen met het vooraanstaande Insight security platform van Rapid7 helpt DTX Nederlandse organisaties de digitale beveiliging te verhogen. Het SOC van DTX is de enige in Noord-Nederland op basis van het Rapid7 Insight platform. Dankzij deze intensieve samenwerking kunnen organisaties al binnen enkele dagen aangesloten zijn op het platform en vertrouwen op de jarenlange ervaring van een gedreven team security experts.

Toename in cybercrime

“Steeds meer organisaties zijn slachtoffer van cybercriminelen, vaak komt dit doordat ze niet goed weten wat zich afspeelt binnen hun IT-omgeving. Dit is één van de redenen dat criminelen online zo succesvol zijn. We verwachten dan ook dat deze vorm van criminaliteit de komende jaren verder zal toenemen.” legt Maikel Roolvink, Manager Security Operations bij DTX uit.

“Bijna alle organisaties in Nederland zijn bezig met het digitaliseren van hun bedrijfsvoering. Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid kwetsbaarheden toe en gaan cybercriminelen steeds innovatiever te werk. Als bedrijf moet je je hier tegen wapenen, voordat het te laat is en er geen weg terug meer is.” De expertise en de capaciteit die nodig is om een SOC op te bouwen, is bij veel organisaties niet aanwezig. Door gebruik te maken van een extern SOC heeft een organisatie de kennis en kunde van een heel team tot hun beschikking en is de continuïteit geborgd.

Hoe werkt het SOC?

Vanuit het SOC bewaken de experts van DTX de IT-omgevingen van organisaties. Er wordt continu gespeurd naar security issues, kwetsbaarheden en afwijkend gedrag. Indien nodig wordt er direct actie ondernomen, zodat de continuïteit en veiligheid van een organisatie en hun medewerkers is gewaarborgd. “We voeren onderzoeken uit en blijven vanuit een security perspectief kritisch naar de organisatie en de manier waarop gewerkt wordt kijken. Als we iets opvallends zien, bijvoorbeeld in het gebruik van accounts of software, dan grijpen we direct in of bespreken dit met de organisatie. Daardoor houden we elkaar scherp en kunnen organisaties erop vertrouwen dat ze aan eventueel afgesproken normen blijven voldoen”.

Samenwerking met Rapid7

“We werken al meerdere jaren samen met Rapid7. Ze zijn meer dan 20 jaar actief als marktleider op het gebied van vulnerability management, security monitoring en security automation in de zakelijke markt. De feedback van onze klanten over het platform is zeer positief, mede doordat de oplossingen continu worden uitgebreid in functionaliteit.” Ook bij Rapid7 zijn ze enthousiast over de samenwerking. “We zijn blij met de ontwikkelingen die DTX doormaakt en de gezamenlijke successen bij onze klanten,” legt Sergio Drieman, Account Executive bij Rapid7 uit, “DTX is een ervaren security partner die vanaf dag één flink heeft geïnvesteerd in het opbouwen van specialistische kennis van het Rapid7 Insight Platform. De combinatie van technische kennis, ervaring, strategie en hecht partnership zijn de basis voor dit succes.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DTX
Dutch Technology eXperts (DTX) bestaat meer dan 20 jaar en is zoals de naam al aangeeft een eXpert in technologische uitdagingen. Het team helpt bedrijven met hun infrastructuur en informatiebeveiliging en heeft een passie voor complexe security vraagstukken. DTX is selectief als het gaat om partnerships en wil alleen met de beste oplossingen werken die goedgekeurd zijn door hun eigen security eXperts. Hiermee ontzorgen zij klanten volledig als het gaat om techniek en security.
Meer over DTX
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.