Atos en OVHcloud sluiten strategisch partnership voor ontwikkeling Europese cloud-oplossingen

| Atos | 3 min | 02 februari 2021 13:52
Copyright: OVHcloud
Atos en OVHcloud bundelen de krachten met als doel organisaties wereldwijd te ondersteunen met betrouwbare oplossingen voor transformaties naar de cloud. Als onderdeel van dit partnership creëren OVHcloud en Atos een multicloud-oplossing die toonaangevend is in de Europese markt. Deze samenwerking resulteert in een versterking van Atos’ krachtige one-stop shop aanbod via Atos OneCloud en de innovatieve cloud-oplossingen van OVHcloud, die zijn gebaseerd op robuuste infrastructuren. Internationale klanten krijgen toegang tot een omvangrijk netwerk van ruim 130 datacenters voor de hosting van private infrastructuren.

Het partnership weerspiegelt de gemeenschappelijke ambities van Atos en OVHcloud die zijn gericht op het waarborgen van dataprotectie en privacy. Beide groepen bouwen voort op de gezamenlijke missie om een onderscheidende, end-to-end, betrouwbare en robuuste cloud-omgeving te bouwen: van infrastructuren en applicaties tot industriële data spaces. Hiermee stellen ze organisaties in staat om de volledige regie te behouden over hun data en IT-toepassingen, of dit nu in een publieke, private of hybride cloud gebeurt. Als medeoprichters van GAIA-X - de Europese associatie voor data en cloud - werken Atos en OVHcloud samen bij het waarborgen van de performance van het toekomstige GAIA-X raamwerk en de naleving van privacy-wetgeving van de Europese Unie, waaronder GDPR.

Het partnership biedt organisaties in heel Europa een zeer hoog niveau van beveiliging bij gebruikmaking van cloud-technologieën. OVHcloud is kort geleden gecertificeerd met het SecNumCloud-label door het Franse Nationale Cybersecurity Agentschap(ANSSI). Dit betekent dat haar dienstverlening op het gebied van de private cloud voldoet aan de allerhoogste security-standaarden. Als de op twee na grootste internationale aanbieder op het gebied van security services zal Atos cybersecurity-oplossingen bieden die worden gehost door OVHcloud, met als doel de digitale veiligheid van haar belangrijkste Cloud-oplossingen te waarborgen:
  • on-demand ANSSI-gekwalificeerde encryptie-services en anonimiseringsbeheer
  • strikt beveiligde gateways voor toegang tot infrastructuren - zowel lokaal als op afstand - en applicaties met het hoogste niveau van controle en betrouwbaarheid, ook voor medewerkers die op afstand werken
  • heldere risico-indicatoren op een goed beveiligd security dashboard worden ontdekt en zichtbaar gemaakt, ondersteund door consultancy-mogelijkheden

“Bedrijven worden steeds meer cloud-first en data-gedreven, waardoor de behoefte aan een betrouwbare digitale infrastructuur die volledig is toegesneden op specifieke eisen in termen van service level agreements, beveiliging en schaalbaarheid, groeit. Atos OneCloud is ontworpen om een brug te slaan tussen digitale cloud-oplossingen en de zakelijke behoeften van klanten. Onze partners spelen een belangrijke rol in de aanpak hiervan en we zijn blij dat OVHcloud zich bij ons ecosysteem aansluit. Onze samenwerking is gebaseerd op een sterke synergie en samen kunnen we klanten een hoogwaardige digitale beveiliging bieden op basis van ons Europese aanbod van cloud-diensten”, vertelt Yannick Tricaud, CEO van Atos Zuid-Europa.

“Er vindt een aanzienlijke stroomversnelling in digitale transformaties plaats in de publieke en private sector en we zijn blij dat we met Atos cloud-oplossingen gaan ontwikkelen die aansluiten op de specifieke behoeftes van organisaties. De diepgaande technologische expertise van Atos in combinatie met het krachtige ecosysteem van OVHcloud, onze robuuste infrastructuren en hoogwaardige multicloud-producten bieden in deze markt veel toegevoegde waarde”, aldus Michel Paulin, CEO van OVHcloud.

Beide bedrijven zetten hun inspanningen gericht op het realiseren van CO2-neutrale oplossingen voort. Als onderdeel hiervan ontwikkelen zij wereldwijde end-to-end duurzame platforms en services en zijn zij medeondertekenaar van het Climate Neutral Data Centre Pact. OVHcloud zal een bijdrage leveren aan het doel van Atos om Decarbonization Level Agreements aan te bieden waarvan rapportages over de prestaties van beide partners op het gebied CO2-neutrale dienstverlening en cloud-oplossingen deel uitmaken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.