Een groene start van het nieuwe jaar

Nuki Home Solutions zal voortaan al haar CO2-uitstoot compenseren

| Nuki | 2 min | 02 februari 2021 13:59
Copyright: Nuki
Een nieuw jaar staat traditioneel gelijk aan goede voornemens. Nuki, de marktleider op vlak van retrofit Smart Locks, zal haar samenwerking met ClimatePartner uitbreiden, zodat voortaan alle CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens het productieproces wordt gecompenseerd. Al sinds 2020 compenseert Nuki alle klimaatschadelijke emissies van het hoofdkantoor in Graz, Oostenrijk.

Op weg naar een groene toekomst

"Duurzaamheid is voor ons bedrijf een kernwaarde", legt Martin Pansy, CEO van Nuki Home Solutions uit. "Vorig jaar besloten we met ClimatePartner in zee te gaan om onze hoofdzetel in Graz volledig klimaatneutraal te maken. Met de komst van het nieuwe jaar kondigen we graag de volgende stap van onze samenwerking aan. In 2021 willen we alle CO2-uitstoot die tijdens de productie van Smart Locks vrijkomt samen met ClimatePartner compenseren.”

Analyseren, reduceren en compenseren

Om de CO2-uitstoot consequent te reduceren, brengt ClimatePartner de emissies die vrijkomen tijdens het productieproces eerst volledig in kaart. Na een uitgebreide analyse worden schadelijke emissies zoveel mogelijk gereduceerd, bijvoorbeeld door aanpassingen op vlak van verpakking, grondstoffen of logistiek. Na die fase blijft enkel de onvermijdelijke uitstoot over, die ClimatePartner vastlegt in de Product Carbon Footprint.

“Voor elke kilo CO2 betalen we een vast bedrag dat rechtstreeks bijdraagt aan een klimaatvriendelijk project. De bijdrage van Nuki gaat naar een zonne-energieproject in de plattelandsregio Nanyang Danjiang in China”, verduidelijkt Martin Pansy.

"Nuki laat op voorbeeldige wijze zien hoe bedrijven duurzaamheid op een holistische manier kunnen nastreven. De onderneming draagt klimaatbescherming hoog in het vaandel en vergroot voortdurend de reikwijdte van haar klimaatbeschermingsmaatregelen – van een klimaatneutraal hoofdkantoor tot een volledig CO2-neutrale productie. We kijken ernaar uit om Nuki verder te begeleiden naar een duurzame toekomst en hen te ondersteunen met onze expertise,” licht Jakob Sterlich, Hoofd van ClimatePartner Oostenrijk toe.

Solar cookers als duurzaam fornuis

Het koolstofcompensatieproject dat Nuki ondersteunt speelt zich af in de regio Nanyang Danjiang in China. Om voedsel te bereiden, verbranden de meeste inwoners steenkool in primitieve ovens. Het project rust gezinnen uit met solar cookers, een soort kookplaat dat voedsel op basis van zonne-energie opwarmt. Dat is niet enkel een duurzame oplossing, maar draagt ook bij aan de gezondheid van de inwoners, die niet langer de giftige kolenemissies hoeven in te ademen. Intussen zijn er al meer dan 100.000 duurzame kookplaten verstrekt aan gezinnen in de regio. In totaal is het project goed voor een besparing van 180.000 ton CO2 per jaar.

Meer informatie over de samenwerking tussen Nuki Home Solutions en ClimatePartner kan je hier vinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Nuki

Nuki Home Solutions is een toonaangevende aanbieder van makkelijk te installeren slimme toegangsoplossingen in Europa. Eén team, één missie: "We streven ernaar bestaande toegangsoplossingen intelligenter te maken, zodat ze op termijn de fysieke sleutel gaan vervangen. We kijken ernaar uit om die uitdaging aan te gaan omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat mobiele technologieën het dagelijkse leven makkelijker zullen maken," legt CEO van Nuki Martin Pansy de missie van zijn bedrijf uit. Nuki Home Solutions GmbH werd opgericht in Graz in 2014. Na een succesvolle crowdfundingcampagne in 2015 groeide het bedrijf gestaag. Naast het ingeburgerde Nuki Smart Lock en een ruime waaier van accessoires zet Nuki zich hard in om nog slimme toegangsoplossingen verder te ontwikkelen voor een volledig sleutelloze toekomst.
Meer over Nuki

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.